2018-06-28 10:34:10• hírek • Közlemény

Erdődön és Szigetlankán énekel a Kodály-kórus

Hétvégén a reformáció bölcsőjébe és a Deák térre hozza különleges értékeit a budapesti Tungsram Kodály Zoltán Férfikar. Erdőd református templomába ökumenikus istentiszteleten a szombaton 18 órakor-, a szigetlankai református templomban pedig a vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten énekel a kórus.

A számos hazai és nemzetközi sikert elért kórus 1903-as megalapítása óta megszakítás nélkül szolgálja a dal- és zenekultúra ügyét és őrzi a magyar férfikari énekkultúra hagyományait. Az énekkar 1970 óta viseli a Tungsram Kodály Zoltán Férfikar nevet. Különös figyelmet fordít az énekkar a magyar zenére, annak méltó előadására, terjesztésére – áll a közleményben, amelyben felidézik, hogy hazai és külföldi sikerei elismeréseként az énekkar 2008-ban Magyar Örökség Díjban részesült.


Szatmárnémetiben már többször is járt a kórus, eddig mindegyik alkalommal a Németi református templomban örvendeztetett. Ez alkalommal jótékonysági koncertekre érkeznek. Erdődön a református templomban a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központért gyűjtenek, Szatmárnémeti-Szigetlankán pedig a templom külső felújításáért. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, Erdődre szombaton 18 órára, Szigetlankára pedig vasárnap 10 órára. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: