2008-07-21 12:24:41• hírek • Czinzel László

Erdődhegy: felavatták a Helga Winter Házat

A valamikori püspöki nyári rezidenciából lelkigyakorlatos- és szabadidőközpont lesz.

A Német Fogorvosok Szövetségének támogatásával felújított - és az egyesület elnöke feleségéről elnevezett - Helga Winter Ház ünnepélyes átadására került sor Erdődhegyen.

 

 

Nm. és Ft. Schönberger Jenő, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke a rendezvény elején köszönetét fejezte ki a segítségért, és röviden felvázolta az épület igen hányattatott történetét: 60 évvel ezelőtt Scheffler János püspök nyaralója volt, majd államosították, a gyümölcs-termesztési állomás telephelye, aztán az FC Olimpia futballcsapatának felkészítési központja lett.

A püspökség egy éve kapta vissza az épületet - a hozzá tartozó halastóval és 16 hektárnyi, tönkrement gyümölcsössel együtt -, viszont az ingatlan lakhatatlan volt. A Német Fogorvosok Szövetsége a világ 60 országában végez karitatív tevékenységet és a szatmári püspökséget több éve támogatják.

Ami érdekes: az anyagi hozzájárulás nagy részét a németországi páciensek aranykoronáinak, kihúzott aranyfogainak értékesítéséből teremtik elő. A Helga Winter Ház ifjúsági találkozók, konferenciáknak ad majd otthont, és a Hám János Római Katolikus iskolaközpont minden osztálya eltölt majd a tanév alatt egy-egy hetet itt, a közösségi szellemiség erősítése érdekében.

winter_nagy
szatmar.ro
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: