2007-04-11 18:28:51• hírek • István Löchli

Túrmenti kerékpáros verseny

 Az Erdélyi Kárpát Egyesület idén is megszervezi a már hagyományossá váló kerékpáros versenyét.
Az Erdélyi Kárpát Egyesület „A Túr menti Természetvédelmi Terület Zöld Útjának promóciója" című projektjének keretében immáron második alkalommal szervezi meg a Tour de Tur nevű kerékpáros tájékozódási versenyét a Túr mentén.

A rendezvény fő célja, hogy az emberek megismerjék a Túr környéki természetvédelmi terület szépségeit. Az idei rendezvényre a föld napján, április 21-én kerül sor, és több kategóriában indítanak versenyeket, fiatalok és felnőttek részére egyaránt. A felnőtteknek 85 kilométeres, míg a fiataloknak 65 kilométeres távot az egysebességes kerékpárral indulóknak pedig 40 km távot állítottak össze a szervezők. Mivel sokan a verseny alkalmával gyerekeiket is kihozzák, ezért az egyesület vezető biztosításával kirándulást szervez a verseny időszaka alatt kinnlevő 14 év aluli gyerekeknek, hogy ők is kellőképpen megismerjék e csodálatos terület adottságait.
 
Az indulás és az érkezés a Mikolai Község Polgármesteri Hivatal előtti parkolóban lesz. Annak érdekében, hogy minél többen jelentkezzenek a versenyre, az egyesület ingyenes kerékpár- és személyszállítást is biztosít a Szatmárnémeti Kispiacról 7.30 órai kezdettel. Amennyiben valaki inkább kerékpárjával szeretne kimenni Mikolába az maximálisan reggel 9 órai regisztrációra meg kell érkezzen.
 
Támogatók segítségével több értékes ajándékkal és pénzjutalommal díjazzák a helyezetteket, így az első helyet elérő egy sisakot, szemüveget és 150 lejt kap, a második sisakot és 100 lejt, míg a harmadik sisak és 50 lejes díjazásban részesül.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: