2008-11-19 11:58:58• hírek • Szatmár.ro

Érdmindszenti zarándoklat

Ady születésének 131. évfordulója és a Nyugat című folyóirat megjelenésének centenáriuma alkalmából november 21-én és 22-én Szatmárnémetiben és Adyfalván XIX. alkalommal szervezik meg az Érmindszenti zarándoklat nevet viselő rendezvénysorozatot.

November 21-én, pénteken délelőtt 9 és 13 óra között „A Holnaptól a Nyugaton át a Kelet Népéig" címmel tartanak irodalmi tanácskozást a Szatmár Megyei Múzeum II. emeleti dísztermében. Délután 17 órától pedig Kárpát-medencei pódium-vetélkedő kezdődik „Ifjú szívekben élek" címmel, melynek helyszíne a Dinu Lipatti Filharmónia. A vetélkedőre debreceni, lévai, mátészalkai, miskolci, nagyváradi, tokaji és szatmárnémeti csapatok neveztek be.

November 22-én, szombaton 11 órától a költő szülőházának udvarán tartott műsorral és koszorúzással folytatódik Érmindszenten (Adyfalván) az ünnepségsorozat. Az Ady Endre születésének 131. és a Nyugat című folyóirat megjelenésének 100. évfordulója tiszteletére tartott idei Ady-megemlékezés az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör rendezvénye, társszervezői pedig: Szatmár Megye Művelődési Felügyelősége, az Anyanyelvi Konferencia, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Szatmár Megyei Központ, Királyhágómelléki Református Egyházkerület, Adyfalva és Tasnád RMDSZ-szervezetei, valamint Érkávás Polgármesteri Hivatala.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: