2013-07-15 12:26:47• hírek • MTI

Érdemes keresztyénnek lenni - Ifinap volt a Németiben

Lelkesen készült a Szatmár-Németi Református Egyházközség ifjúsága, hogy vendégül láthassa a szatmári egyházmegye különböző gyülekezeteiből érkező fiatalokat. A vasárnap délután hatvan fiatal hallgatott és beszélt arról, hogy miért érdemes keresztyénnek lenni. A Nagyváradi Tálentum Együttes koncertje pedig nemcsak beszélt erről, hanem érzékeltette is - írja a refszatmar.eu.

Varga Botond segédlelkész a 133. zsoltár szavaival üdvözölte a fiatalokat, akik a vasárnap délután megnyitásaként közösen dicsőítették Istent. „Erőt adsz minden helyzetben" - érdekes módon ők is szükségesnek tartották ezt a gondolatot tudatosítani magukban.

Ezután Kánya Zsolt Attila Szatmárról származó lecsméri (Szilágy) lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének elnöke tartott előadást a keresztyénségről és arról, hogy érdemes krisztuskövetőkké lenni a mai fiataloknak is. Azért jó ez, mert Ő szeret akkor is, amikor mások haragszanak, mert segít akkor, amikor tehetetlenek vagyunk, mert megért akkor, amikor mások nem és mert megbocsát akkor is, amikor magunknak is nehezen nézünk el dolgokat. Így leszünk igazán gazdagok, boldogok és sikeresek, Vele! - mondta a lelkipásztor. Mit kell tennünk ezért? A Biblia egyszerűen tanít erre: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!" Ezzel helyre kerül az életünkben minden: Isten, ember, család, barát, gyülekezet.

Az ifjúsági program következő pontja ként négy kiscsoportba oszoltak a fiatalok, ahol az előadás témájában megbeszélhették azt, amiről hallottak. A bibliaórán mindig saját véleményüket is elmondhatják, ezért sokszor még jobban megértik az ige üzenetét.

Ifinap volt a Németiben

A rövid szünet és szeretetvendégség után a 17 órakor kezdődő könyörgéses alkalomra a gyülekezet lélekben fiataljai is megérkeztek, hogy meghallgassák a méltán népszerű Tálentum Együttest. Varga Botond itt a 96. zsoltárral nyitott: „Énekeljetek az Úrnak új éneket; énekelj az Úrnak te egész föld! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok az õ nevét; hirdessétek napról-napra az õ szabadítását..." Nem parancsszóra, hanem szívből engedett az igei felhívásnak a nagyváradi együttes, akik a tőlük megszokott igényes könnyűzenével varázsolták el ismét a gyülekezetet. Egykoron matematikatanáruk fedezte fel tehetségüket és biztatta őket a zenélésre. Azóta sok helyen énekeltek már - Nagyváradon, a környező falvakban, közelebbi és távolabbi városokban, Erdélyben és az Anyaországban, Angliában, Skóciában és Írországban, többször voltak Szatmáron és környékén, - de mindig hittel a szívükben, hitelesen tesznek bizonyságot a kedvenc tanáruk által tanított énekkel: „Én Istenem, segíts nekem, adj értelmet az életemnek!"

Egy darabka volt a Mennyországból ez az alkalom is, ahogy gyakoroltak az angyalok karával együtt a majdani közös dicsőítő életre. De addig is megbizonyosodtak arról, hogy kire nézzenek, kit kövessenek. Mindenféle haszonelvűséget félretéve bátran elmondhatta mindenkit az ifjúsági együttlét után: Érdemes keresztyénnek lenni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: