2010-03-24 08:14:30• hírek • Szatmár.ro

Erdélyi vegyes raguleves és marhapörkölt galuskával

A Chilly Csárda étterem szakácsának segítségével a Szatmár.ro ma is ötletes receptekkel kedveskedik a háziasszonyoknak. Nagy Sándornak a mai ajánlata két fő részére: erdélyi vegyes raguleves és marhapörkölt galuskával.

Erdélyi vegyes raguleves

Hozzávalók:

Olaj 15ml
Hagyma 20g
Csirkehús 30g
Marhahús 30g
Sárgarépa 20g
Petrezselyem 15g
Zeller 15g
Borsó 20g
Só 5g
Bors 1g
Tarkony 1g
Liszt 15g
Tejföl 50ml
Citrom ¼ db
Rizs 20g

Elkészítés:

A felhevített olajban az hozzávalóknál leírt sorrendben lepirítunk mindent egészen a zellerig (ezt is beleértve) és citrommal, fűszereinkkel fűszerezzük, és beleszórjuk a rizst. Ha a levesben már minden puhára főtt, tejfölös habarással besürítjük, de csak miután temperáltuk, így elkerüljük levesünk becsomodását. Forrón tálaljuk. (Elkészítési idő 1 óra)


Erdélyi zöldség leves
Erdélyi vegyes raguleves


Marhapörkölt galuskával

Összetevők:

Marhacomb 250gr
Olaj 5ml
Hagyma 2fej
Babérlevél 1dg
Só 50gr
Bors 1gr
Fűszerpaprika 1gr
Őrölt fűszerkömény 0.5gr
Paprika 1db
Paradicsom 1db
Liszt 150gr
Tojás 2db

Elkészítés:

A pörköltalap az első lépés, amit meg kell tennünk,ehhez a hagymát finomra vagjuk,olajban szalmasargara piritjuk.Ha a hagyma szep sarga megszorjuk fuszerpaprikaval es egy keveres utan vizzel leoltjuk,igy elkerulve a megkeseredeset a fuszerpaprikanak.Beletesszuk a 2.5x2.5cm-es kockara vagott marhacombot,kockara vagott paprika es a megmaradt fuszereket,kb 1 ora multan a kozkara vagott paradicsomot.A jo porkolt titka, hogy többször zsírjára pirítjuk majd vízzel fölengedjük. A lisztből és a tojásból galuskát készítünk.Az ételt forrón tálaljuk, friss zöldségekkel tálaljuk. Elkészítési idő három óra.


Marhapörkölt galuskával
Marhapörkölt galuskával


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: