2011-04-29 09:08:00• hírek • szatmar.ro

Erdélyi tyúkragu almával

A gasztronómia világában népszerű kifejezés a „ragú", ami tulajdonképpen olyan húsétel, ami a tokányhoz vagy a pörkölthöz hasonlítható, vagyis apróra vagdalt hús, fűszeres, sűrű lében. Ezúttal egy ízletes tyúkraguval lepjük meg olvasóinkat, erdélyiesen elkészítve.

Elkészítéséhez: 1 db tyúk, 2 kanál olaj, 2 fej hagyma, 1 kanál liszt, ½ pohár tejszín vagy friss tejföl, 1 pohár húsleves, 2 babérlevél, 3 alma, 2 dkg vaj, só és bors szükséges.

Az előkészület szakaszában a feldarabolt, szárazra törölt tyúkot megsózzuk, borsozzuk és forró olajban megpirítjuk. Ezt követően kiszedjük az olajból, helyébe tesszük a finomra vagdalt hagymát és aranysárgára pároljuk. Rászórjuk a lisztet, 1-2 percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, utána a húslevest. Felforraljuk, beledobjuk a babérlevelet, hozzáadjuk a megpirított tyúkot és fedő alatt pároljuk. Közben meghámozzuk az almát, négybe vágjuk, a szeleteket vajban megpirítjuk, s amikor a hús megpuhult, belekavarjuk.

Hozzá burgonyapürét készítünk burgonyapehelyből, tűzálló tálba simítjuk, rászórunk 5 dkg reszelt sajtot vagy zsemlemorzsát és forró sütőben pár perc alatt rózsaszínűre pirítjuk a tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: