2011-05-13 09:28:52• hírek • szatmar.ro

Erdélyi töltött vagdalt pecsenye

A pecsenye megannyi változatban elkészíthető, ízletes gasztronómiai csemege. Nézzük, hogyan készül az erdélyi vagdalt pecsenye töltve.

Elkészítéséhez: 75 dkg darált hús (fele marhahús, fele sertés), 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ csokor zöldpetrezselyem, 1 db zsemle, 1 nyers tojás, só, bors, majoránna és 4 kemény tojás szükséges.

Az előkészület szakaszában kockára vágjuk a szalonnát, majd megpirítjuk. A zsírján sárgára pároljuk az apróra vagdalt hagymát, belekavarjuk a szintén finomra vagdalt zöldpetrezselymet és levesszük a tűzről. Elsőként a megmosott, feldarabolt és megdarált húst összedolgozzuk a vízben áztatott, kicsavart zsemlével, sóval, borssal, kevés pirospaprikával, a nyers tojással, egy gerezd zúzott fokhagymával és kevés majoránnával. A következő lépésben hozzákavarjuk a megpirított keveréket.
Egy hosszúkás, sima püspökkenyér formát kibélelünk zsírral bekent alufóliával. Beletesszük a darált hús felét, rárakjuk hosszában a lehámozott kemény tojásokat és jól letakarjuk a megmaradt hússal. Lényeges, hogy laposra nyomkodjuk és előmelegített sütőben, de mérsékelt tűznél, olajba mártott tollal kenegetve megsütjük. Végül melegen, burgonyapürével és salátával tálaljuk. Ha hidegen fogyasztjuk, burgonyasalátát és savanyúságot adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: