2012-11-09 10:56:25• hírek • Póti Orsolya

Szombaton lesz a Hajnal Akar Lenni elődöntője

November 10-11. között kerül megrendezésre a XXI. Hajnal akar Lenni népdaléneklési verseny a Szent-Györgyi Albert Társaság, a MADISZ, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége-KÓTA szakmai támogatásával.

Változott a XXI. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny programja: az elődöntőre nem november 9-én, péntek este, hanem november 10-én szombaton kerül sor - tudtuk meg Ilonczai Annamáriától, a MADISZ társelnökétől.

Többen jelezték, hogy nehézkes megérkezniük a pénteki 6 órára (a csángó gimnazistákat nem engedték el). Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy szombaton szervezik meg a verseny elődöntőjét a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában.

Mint megtudtuk, az idei Hajnal Akar Lenni versenyre összesen 33-an jelentkeztek. Az elődöntő 10 órától veszi kezdetét, a döntőre és az eredményhirdetésre pedig szombat délután 16 órától kerül sor. A szombati nap táncházzal zárul, amely a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban kerül megrendezésre.

November 11-én, vasárnap 10.30 órától a filharmóniában kerül sor a gálára. Fellépnek a legjobbak, azaz az első három díjazott, és egykori hajnalos nyertesek.

A XXI. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny támogatói: a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: