2010-09-09 07:28:36• hírek • Szatmár.ro

Sóskaleves és karalábés csirkebecsinált

A mai menüt Botos Ildikó nevű kedves olvasónk küldte be, jutalma három kilogramm kitűnő minőségű Hutton száraztészta.

Sóskaleves


Hozzávalók:

4db füstölt oldalas, vagy füstölt csont, 4-5db krumpli, 4db tojás, 3-4 csomó sóska, (mezei mert az savanyúbb) 3 l víz, 3-4 kanál tejfel,   2 kanál liszt, só, 1 tojás sárgája.

Elkészítés:

A füstölt oldalast odatesszük a hideg vízbe főni. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megtisztított és darabokra tépkedett sóskát. Amikor a krumpli megpuhult hozzáütjük egészbe a 4 tojást, majd 3 perc múlva megkavarjuk .  A tojás sárgáját a liszttel és tejfellel csomómentesre kavarjuk, és folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük. Ízles szerint sózzuk.


Karalábés csirkebecsinált

Hozzávalók:

1db csirke, 1 fej hagyma, 1piros paprika, 1paradicsom,  1 kg karalábé, 1 evőkanál zsír, petrezselyemzöld, só, bors, tejfel, 1db tyúkhús leveskocka, 1db sárgarépa, és petrezselyemgyökér. 

Elkészítés:

A megmosott   csirke minden részét kockára daraboljuk. A felhevített olajba  megfonnyasztjuk a paprikát, paradicsomot hagymát, a lereszelt sárgarépát és petrezselyem gyökeret. Beletesszük a feldarabolt csirkét, és fedő alatt kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott karalábét, és puhára pároljuk. Zsírjára pároljuk, és meghintjük 1 evőkanál lisztel, és  kevés hideg vízzel felöntjük. Izésítjük sóval, borssal és leveskockával. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és meglocsoljuk tejföllel.

Jó étvágyat kívánok!


Hutton laskatészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tojás, ívóvíz
Hutton laskatészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tojás, ívóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: