2017-04-05 08:21:20• hírek • Agerpres.ro

Erdélyi magyar szakemberre bízzák Abu-Dzabi tömegközlekedését

Május elsejétől Csuzi István, a nagyváradi közszállítási vállalat igazgatója veszi át az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi közszállítási vállalatának vezetését. Csuzi az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott: a váradi modellt fogja alkalmazni az emírség közszállításának jobbítása érdekében, ugyanakkor azt tartja a legnagyobb kihívásnak, ha villamos függővasút-rendszert kell kidolgoznia.

Csuzi István 2009-ben vette át a nagyváradi közszállítási vállalat vezetését, azóta világszerte elismerték szaktudását, jelenleg ő a Közszállítók Világszervezetének alelnöke is. Az AGERPRES hírügynökségnek Csuzi elmondta: április 27-én jár le kinevezése a nagyváradi közszállítási vállalat élén, ezt követően már nem hosszabbítja meg szerződését, mert elfogadta az emírségi ajánlatot.

Az Abu-Dzabi-i közlekedésről azt mondta: a város sokkal nagyobb, mint Várad, de egyelőre csak autóbuszokkal történik a tömegközlekedés, a következő öt évben szándékoznak villamosokat beüzemelni. Hozzátette: a hőség miatt fontolgatják a függő villamosok rendszerének kidolgozását, de erről még egyeztetések folynak. Összehasonlításképpen azt is felvázolta: míg a nagyváradi önkormányzatban 8 kilométernyi új villamosvonal kiépítésére 10-12 millió euróról folynak a viták, addig Abu-Dzabiban a 130 kilométernyi villamosvonal költségvetése másfélmilliárd euró.

Csuzi István fotó: bihoreanul.ro

A menedzser azt is ismertette: az emírség fővárosában több mint ötven autóbuszvonal van, ezeken javításokat tervez eszközölni a kijelzések, az utasok tájékoztatása tekintetében.

Csuzi István végzettségét tekintve villamosmérnök, a közszállítási rendszerek menedzsmentje terén - saját bevallása szerint - 'rengeteg ébren töltött éjszaka' során, autodidakta módon mélyítette el ismereteit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: