2010-07-28 16:35:36• hírek • Szatmar.ro

Egyéni csúccsal elődöntős Nagy

A szatmári atléta bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe.

Teljesítette az elvárást Nagy Attila, a Barcelonában megrendezett 20. atlétikai Európa-bajnokságon szereplő román delegáció egyetlen magyar tagja: bejutott az elődöntőbe.

A Szatmárnémeti Sportklub és a Kolozsvári CSM közös igazolású sportolója szerda kora délután startolt az egyik előfutamban. A hetedik pályán futva negyedikként ért célba, ám ideje a nyolcadik legjobb lett, így kvalifikálta magát a csütörtök délutáni (19.50) elődöntőbe.

Az elért célkitűzés okozta elégedettség mellett Nagy annak is örülhet, hogy eddigi 50.79 másodperces egyéni csúcsát 50.31-re javította. Ám Fülöp György szerint még jobb is lehet csütörtökön.

„A célt teljesítettük, és én már ezzel is meg vagyok elégedve, az elődöntőt már nyugodtabban nézhetem. Ahhoz képest, hogy Szatmáron milyen mostoha körülmények között készülünk, ez már egy nagyon nagy eredmény. Mint már mondtam, a döntőbe jutásra reálisan nincs esély, már azzal is abszolút meg lennék elégedve, ha 50.50 körüli időt futna csütörtök este. Ahogy néztem a futását, a hatos gát vételénél vettem észre egy pici hibát, ha ezt sikerül korrigálnia az elődöntőben, akkor akár az 50.10 másodpercet is elérheti", mondta Nagy edzője, akit a román szövetség nem vitt magával Katalóniába, így csak a televízió képernyője előtt aggódhatta végig tanítványa futását.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: