2009-05-12 15:47:38• hírek • Szabó-Györke Zsombor

Erdélyi koncerttúrné küszöbén a Tankcsapda

Lukács Lászlóval, a Tankcsapda frontemberével beszélgettünk.

Óriási örömöt váltott ki erdélyi rajongóitok körében a májusi fellépés. Mennyire ismerős a két város?

Csíkszeredán még nem játszottunk soha, ez egy szűz terület. Kolozsváron voltunk már, és emlékszem rá, hogy tök jó buli volt. Izgatottan várjuk mi is a koncerteket. Mivel ez az év a Tankcsapda húsz éves jubileumi idénye, célunk is volt, hogy minél többet játszunk, ne csak Magyarország politikai határain belül, hanem egy csomó más helyen is, ahol sokan laknak magyarok.

Miben látod a legfontosabb különbséget az erdélyi és a magyarországi koncertjeitek között? Mennyiben más a hangulat?

A hangulat? Azt gondolom, hogy teljesen természetes az, hogyha egy olyan területen, ahol ritkán játszunk - és sajnos mi sokkal kevesebbet játszunk Erdélyben, mint amennyit szeretnénk - a Tankcsapda koncertekre jellemző nagyon jó hangulaton felül egy kicsivel még jobb, még lendületesebb. Egy ilyen koncertnek van egy ünnepi hangulata is. Bízunk benne, hogy nagyon sokan lesznek.

Te valamikor tudatosan készültél arra, hogy egyszer bandád legyen, vagy csak úgy belecsöppentél a bizniszbe?

Az első években az ember otthon gitározgat, próbálja a hangszert egyáltalán megfogni: a gitárnak melyik az eleje, melyik a hátulja, hol a húr meg hol a hangolókulcs... Az a helyzet, hogy az a fajta életmód, az a fajta gondolkodásmód, amit én mindig is képviseltem a Tankcsapdával, meg az azt megelőző években más zenekarokkal, az mindig is a közösségi élményre támaszkodott. Én mindig is zenekarokban gondolkoztam. A Tankcsapdát megelőző években olyan zenekarokban játszottam, ahol más volt a frontember, más volt a főnök. Aztán a Tankcsapda volt az első olyan, hogy összeálltunk három jó cimborámmal, Buzsik Gyurival meg Labival, és mi voltunk a saját magunk urai.

A Nem hagylak el túrné mellett készül az új lemez. Hogy áll a munka?

Erre a beszélgetésre is a lemez felvételéről érkeztem. Egy kicsit előrébb kellene tartanunk a felvételekkel. A dalok természetesen készen vannak. A stúdióban még van mit faragni a dolgon, de az tudható, hogy tizenkét dal lesz, és reményeink szerint szeptember elején fog megjelenni.


Kolozsvárott és Csíkszeredában lép fel a Tankcsapda
Kolozsvárott és Csíkszeredában fognak fellépni


 

A turnén csak az első négy albumból játszotok. Ez várható az itteni koncerteken is?

Nem. Az a helyzet, hogy ezekkel a dalokkal, ezzel a négy lemezes koncertműsorral egész tavasszal kis helyeken játszottunk. Ez a zenekar első időszakának számai, és úgy gondoltuk, hogy ezek a dalok ezekre a koncerthelyszínekre illenek. Kolozsvárott és Csíkszeredán már jóval nagyobb közönséget érint a dolog. Olyanokat is, akik nemcsak a zenekarnak ezt a korai szakaszát ismerik, hanem ismernek mondjuk egy Menyország touristot, vagy egy Ez az a házat. Úgy illik, hogy egy ilyen ritkán meglátogatott területen, mint ez, olyan dalokat is játszunk, amiket nem csak a kifejezetten fanatikus rajongók ismernek. Ezen a két koncerten egy jóval átfogóbb műsort játszunk majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: