2009-05-25 16:20:04• hírek • MTI

Erdélyben járt Charles herceg

Két éjszakát töltött gróf Kálnoky Tibor miklósvári (Miclosoara) vendégházában a brit trónörökös az elmúlt hét végén.

A Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap híradása szerint Károly herceg gyalog és szekérrel járta be a romániai Kovászna megyében fekvő falu környékét, majd megtekintette a vízimalmot a közeli Kisbaconban (Batanii Mici).
Vendéglátója szerint a 2006 óta harmadszor Miklósvárra látogató walesi herceg jól érezte magát, örömét fejezte ki, hogy itt lehetett, jobban megismerhette a helyi jellegzetességeket, és találkozhatott a helybeliekkel is.

Nagy István, Barót (Baraolt) polgármestere is hivatalos volt a péntek este a brit királyi család tagjának tiszteletére a Kálnoky-kastélyban tartott állófogadásra. Mint a lapnak elmondta, Károly herceg érdeklődést mutatott a közösségfejlesztés, a falusi turizmus, a biogazdálkodás iránt. Nagy István a magas rangú vendéget a millenniumra készült, Háromszék vármegye című monográfia reprint kiadásával ajándékozta meg.

Károly herceg tizenegy évvel ezelőtt járt először Erdélyben, ahova azóta többször visszatért. Családi kapcsolatok is vonzzák Erdélybe, mivel egyik felmenőjének, Rhédey Klaudiának a földi maradványai a Maros megyei Erdőszentgyörgyön (Sangeorgiu de Padure) nyugszanak.


Charles walesi herceg Erdélyben járt
Charles, brit trónörökös walesi herceg Erdélyben járt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: