2009-05-05 17:58:07• hírek • Szatmár.ro

Erdélybe jön a Tankcsapda

A magyarországi rockegyüttes, a Tankcsapda május hónapban két erdélyi városban is színpadra lép.

Magyarország legnépszerűbb rockegyüttese, a Tankcsapda 1989 februárban alakult meg Debrecenben, három barát, Lukács László (gitár, ének), Buzsik György (dob) és Tóth „Labi" Laboncz Attila (basszusgitár) közreműködésével.

Az 1990-es év már állandó turnézással telt, több külföldi (német) és hazai helyszínen szerepeltek, többek között a Petőfi Csarnok színpadán is. 1993-ban Tóth Laboncz Attila kilépett, helyére a korábban technikusként dolgozó Molnár „Cseresznye" Levente érkezett, míg a basszusgitárt Lukács Laci vette át. A banda folyamatosan koncertezett tovább, és olyan nagy nevekkel lépett egy színpadra, mint a Sex Action vagy a Moby Dick.

1994-ben a Motörhead előzenekaraként muzsikálhattak, majd a Sziget fesztiválon a nagyszínpadon léptek fel. 1996 májusában megjelent a csapat első koncertlemeze, Eleven címmel, valamint bearanyozódott második albumuk. Ekkor jelentették be, hogy Buzsik György nélkül folytatják tovább karrierjüket, akinek a helyére Elek Ottó került.

1999-ben új kiadóval kötött szerződést a csapat, a Ha zajt akartok című nagylemez már a Sony gondozásában látott napvilágot. A rajongóknak szánt 10 éves jubileumi, kizárólag kiadatlan felvételeket tartalmazó album, a Tankológia novemberben jelent meg.

A következő nagylemez, az Agyarország hosszas utómunkálatok után, 2001 januárjában került a boltokba, és alig fél év alatt bearanyozódott. A 2002-es év meghozta az együttes számára az első komolyabb szakmai elismerést: modern rock kategóriában megnyerték az Arany Zsiráf díjkiosztót.

Az Élni vagy égni nagylemez 2003. szeptember végén jelent meg, és az együttes addigi legsikeresebb vállalkozásának bizonyult: alig két hónap alatt lett aranylemez. A fiúk ebben az évben söprik be az Emerton, a Fonogram, és az Artis Jus díjakat. Legutóbbi lemezeik a 2006-os Mindenki vár valamit, és a 2007-es Elektromágnes.

A hatalmas sikert arató Félsziget-koncertek után, 2009-ben újra Erdélybe látogat a banda. Lukácsék május 15-én Kolozsváron, míg 16-án Csíkszeredában fognak dübörögni. A két koncertre korlátozott számú, elővételben kapható jegyek vannak forgalomban egész május 13-ig, az érdeklődők bővebb információt a www.tombolj.ro weboldalon találnak.

Május hónapban Kolozsváron és Csíkszeredában is koncertezik a Tankcsapda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: