2009-08-20 14:10:57• hírek • Ferenczi Noémi

Érdektelenek a pedagógusok

Kevés pedagógus jelentkezett a megye üresen maradt állásaira a keddi illetve a csütörtöki leosztáson.

A keddi leosztáson azok a pedagógusok juthattak álláshoz, akik kérték egy másik tanintézményből való áthelyezésüket. Csupán hárman jelentek meg: egy besztercei fizika-kémia tanárnő, akit Nagykárolyba helyeztek el, egy Olt megyei biológia tanárnő, aki Batarcson kapott munkát, illetve egy megyénkbeli tanárnő, aki ezúttal nem kapott posztot.

Összesen 289 címzetes pedagógusi állást hirdettek meg, ebből csupán 209-et foglaltak el. A 750 üres helyettesítői állásból 427-et foglaltak el, 248 tanárt pedig egyelőre nem helyeztek el egyetlen tanintézménybe sem, 323 állás pedig betöltetlen maradt. Sok állás nem pedagógushiány miatt maradt üresen, hanem amiatt, hogy sokan nem akarnak vidéki iskolában, óvodában tanítani - mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

 

A csütörtöki leosztáson ismét a helyettesítői posztokat lehetett megpályázni. Ezen a leosztáson már jóval nagyobb volt az érdeklődés, viszont a sikertelenség is, mivel a 142 jelentkezőből senki sem foglalt egy egyetlen szabad állást sem.

Ennek egyik magyarázata, hogy ugyanazokat a posztokat kínálták, amelyeket az előző leosztás során, illetve hogy sokan reménykednek abban, hogy a szeptemberi újraleosztásig megüresedik néhány katedra, melyeket majd elfoglalhatnak.


Sokan nem szeretnének vidéki tanintézményben tanítani
Sokan nem szeretnének vidéki tanintézményben tanítani


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: