2009-02-18 16:18:57• hírek • Szatmar.ro

Fogyni kell a KERS miatt

A pilóták rémévé válhat a KERS: szinte mindenkinek fogyni kell miatta.

A Forma1-ben az idei szezontól alkalmazásba kerülő KERS igen sok gondot okozott a csapatoknak, sokan csak nagy későre tudták beépíteni (Ferrari), egyesek pedig saját verziót dolgoztak ki (Williams).

A kinetikus energiavisszanyerő rendszer azonban nem csak a mérnököknek, hanem a pilótáknak is gondot okoz. Mivel a rendszer több tíz kilót nyom, ez gátolja az istállók azon próbálkozásait, hogy különböző többletsúlyokkal „játszva" javítsanak a súlyosztáson.

Ezért a csapatok ott próbálnak némi plusz súlyt nyerni, ahol a technika nem szól közbe: a pilótákat kérték meg, hogy próbáljanak leadni néhány kilót. És ők nem mondtak nemet.

Robert Kubica, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Mark Webber, Giancarlo Fisichella, Sebastien Bourdais három kilót fogyott, írja a f1-live.com című. A világbajnok Lewis Hamilton valamint Nico Rosberg és az újonc Sebastien Buemi két kilogramtól szabadult meg, ám utóbbi további öttől szeretne. Nelson Piquet, Heikki Kovalainen és Jarno Trulli egy-egy kilóval lett könnyebb, míg Adrian Sutil, Felipe Massa, Sebastian Vettel, Nick Heidfeld és Timo Glock nem foglalkozott a súlyával mostanság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: