2018-02-07 08:11:49• hírek • Bede Emőke

Érdekfeszítő előadásokkal készülnek a szatmári Darwin-napra

2009 óta minden évben megrendezik Szatmárnémetiben a Darwin-napot, melynek alkalmával az előadók tudományról és tudományos gondolkodásról beszélnek az érdeklődőknek. Az idei előadássorozat legalább olyan izgalmasnak ígérkezik, mint az eddigiek.

Február 12, Charles Darwin születésnapja vált a tudományos gondolkodás és a humanizmus nemzetközi ünnepévé, e napon a világ számos pontján szerveznek színes előadásokat. Szatmárnémeti már 9 éve folyamatosan jelen van a Darwin-nap térképén, minden évben rangos előadókkal és érdekfeszítő bemutatókkal készülnek az alkalomra.
 

Jövő hétfőn reggel 9-kor indulnak a román nyelvű előadások. Dr. Gindele Róbert a Szatmár Megyei Múzeum képviseletében Régészet: valóság és fikció címmel tart előadást. Őt Andrei Ciurcanu, az Agent Green Egyesület képviselője követi, aki az Out of control – nyomozás Románia nemzeti parkjaiban címet viselő dokumentumfilmet mutatja be a szatmári közönségnek. A román nyelvű előadások sorát egy tudományos show követi, melyért Silviu Rustit illet majd köszönet.
 

12 órakor elrajtolnak a magyar nyelvű előadások is. Elsőként Dr. Rózsa Lajos, a Magyar Tudományos Akadémia oktatója áll a közönség elé, előadásának címe A természettudomány természete. Ezen előadás után Dr. Silye Lóránd, a Babes-Bolyai Tudományegyetem tanára Ammon isten elhullatott szarvairól értekezik. Végezetül a budapesti TudÁShow előadásában egy tudományos bemutatót tekinthet meg a kíváncsi közönség.
 

Ezen előadásokra a Megyei Múzeum konferenciatermében kerül sor, délután 17 órától azonban megváltozik a helyszín: a tudományról való beszélgetés átköltözik a MusiCat Pub-ba. Az előadások után pedig koncert következik: Bobfolk szórakoztatja a hallgatókat.

A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés az előadásokra ingyenes.A projekt megvalósulását a Szatmárnémeti Rotary Club támogatja.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: