2013-06-18 11:06:43• hírek • Szatmár.ro

Érdekességek a fagylaltról

Mivel szeretjük az olasz fagylaltot és mivel tudjuk, hogy a jó dolgok mindig szép és érdekes mesékben rejlenek, ezért megosztunk ma önökkel néhány kevésbé ismert dolgot erről a hűsítő, finom desszertről.

Reméljük az alábbi érdekességek mosolyt csalnak az arcokra, és meghozza a kedvüket az édes örömökhöz.

Azt mondják, hogy a világon a legkeresettebb és legkedveltebb fagyaltaroma a vanília, a kedvenc topping pedig a csokoládé. A fagylalttölcsér eredete az 1896-os évre nyúlik vissza, de maga a fagylalt már a 16. században is közkedvelt volt, főként az olaszok és a franciák körében.

Ugyan a júliust nevezték ki a fagylalt nemzetközi hónapjává, de ennek a finom desszertnek nincs hivatalos ünnepe, hiszen a hűsítő finomság bármikor, évszaktól függetlenül fogyasztható. Az is érdekességnek számít, hogy egy gömb fagyi elfogyasztása összesen ötven nyalásból áll, és 1845-óta, amióta megalkották az első fagylaltkészítő gépet, a legnagyobb fagyitorta 20 kilogramm volt. Ez be is került a Rekordok Könyvébe magassága miatta, ami meghaladta az 1,3 métert.

Nem tudhatjuk, hogy nektek mit mond egy több mint egy méteres fagyi torta, de minket elgondolkodtatott, és lehet egy nap megdöntjük ezt a rekordot. Addig is nézzetek be a Bianco Milanoba, ahol ugyan kisebb adagok, de finom és változatos aromák várják a vendégeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: