2012-01-11 10:40:12• hírek • Szatmár.ro

Érdekes látnivalók Genfben

Genfbe mindenképpen érdemes ellátogatnod, hiszen a gyönyörű Genfi-tó már önmagában is fontos látnivalója a helységnek, de ráadásként itt van még a Rhone folyó, és a tó partján álldogálva még a Mont Blanc hófödte csúcsában is gyönyörködhetsz.

A svájci városkában van néhány érdekes látnivaló, amit nem szabad kihagynod, ha erre jársz. Genf története szorosan összefonódik a reformációval, és az Óvárosban járva mindenhol Kálvin János életének fontos helyszíneibe botlasz. A XII. századi alapokon épült St. Pierre-katedrális az óváros legmagasabb pontján áll. Szószékéről maga Kálvin is prédikált. A Grand Rue az óváros legjobb állapotban megmaradt utcája, ahol az antik üzletek és hangulatos kávézók mellett a város leghíresebb szülöttének, Jean-Jacques Rousseau-nak a szülőházába is betérhetsz.

A genfiek egyik legkedveltebb találkozóhelye a Place du Bourg-de-Four, mely a középkorban is jelentős szerepet töltött be az itt élők életében. Az óvárosban tett látogatás után érdemes egy kis pihenőt tartani a várfal tövében elterülő parkban. A Bastion-park eredetileg Genf első botanikus kertje volt, melyet 1817-ben alapítottak, és ahol még ma is több mint ötven különleges fafaj található.



A város egyik jelképévé vált a tóból magasba szökő vízoszlop, melyet eredetileg praktikus vízügyi okokból készítettek. A szökőkút a tó északi partjáról különösen szép látványt nyújt.

A Jardin d'Anglais (Angolkert) bejárata mellett található a virágóra, mely a genfi óragyártást szimbolizálja. A négy méter átmérőjű óra hét hónapon át pompázik különböző színekben, több ezer, az évszaknak megfelelő virággal borítva.

Mindenképpen érdemes egy sétát tenni Genf elővárosában, Carouge-ba. A kedves városkában hangulatos kávézók, vendéglők és szép kis utcák várják a turistákat. Carouge-t olasz építészek tervezték - a művészek és a bohém lelkek kedvelt helye.



St. Pierre-katedrális

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: