2010-09-23 15:39:46• hírek • Szatmár.ro

Erdei iskolában a III. A osztály

Nagy lelkesedéssel készült a Hám János Iskolaközpont III. A osztálya az erdei iskola programra, ahol a diákoknak lehetőségük volt élményszerű, felfedező jellegű játékos programokon ismerkedni a természettel. Csoportokat alkotva dolgozni, elmélyíteni ismereteiket és tanulni egymástól. Földes Ildikó tanítónő élménybeszámolója.

Az idei év különlegessége, hogy a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola tanulóival és kísérőivel közösen töltöttünk pár napot. A kirándulás Koltóra- Nagybányára nagyon jó hangulatban telt el, közben történelmi és kulturális értékeinkkel is megismerkedhettünk.

A szabadban folyó felfedeztető megismerés élményszerű, izgalmas tanulást biztosított. Élvezték a friss erdei környezetet, a természet sokszínű világát. Gyakorolhatták a fák és lágyszárú növények felismerését, megismerkedtek a természetjárók gyakorlati tudnivalóival. Lenyűgözte őket a fák, virágok szín és formagazdagsága.

Kedden folyatódott az őszvégi élővilág megfigyelése. A nap témája az őszi rét volt. Manapság, amikor az emberiség nagy része  messze eltávolodott a természetes életmódtól  vissza kellene térnünk a gyógynövényeinkhez. Ezért tartottuk fontosnak beszélni a gyógynövények szerepéről az ember életében, szakszerű tárolásáról, feldolgozásáról, majd gyógyteákat készítettek a gyerekek.


Erdei iskola - játékosan ismerkedtek a természettel
Erdei iskola - játékosan ismerkedtek a természettel


Fazekas Lóránd ornitológus madárlesre hívta a diákokat. A vándormadarak élőhelye, búvóhelye, tollazata, védelme volt a megbeszélés és megfigyelés tárgya. Délután Görbe Éva tanárnő sportvetélkedőt szervezett a gyerekeknek.

Szerdán a mindennapi kenyér volt a nap témája. A gyerekek a Csengersimán töltött nyári táborozáskor Túristvándiban jártak ahol egy vízimalmot néztek meg és megtudhatták hogyan készült régen  a búzából a liszt. Most a Fastus pékségbe látogattunk, ahol a kenyér előállításának lépéseit mutatták meg az ott dolgozok. Ezután csoportos munka keretében mi magunk készítettünk lisztből készült ételeket (fánkot, lángost), amit ebédre el is fogyasztottunk.

A mozgalmas tevékenységek alatt a gyerekek jól szórakoztak, közben új dolgokat is tanultak. Megbabonázta őket a jó levegő, a friss illat, a lehulló avar, amiben ugrálni lehetett.

Úgy érzem fontos, hogy a gyermek környezetét megismerje, alkotó módon tudja birtokba venni. A természetjárás a szabadidő egészséges eltöltéséhez járult hozzá.


Erdei Iskola - csoportkép a résztvevőkkel
Erdei Iskola - csoportkép a résztvevőkkel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: