2013-02-08 23:08:21• hírek • Kocsis Zoltán

Erdei: a székely zászlók arra voltak jók, hogy betömjék a költségvetés réseit

„A székely zászlók körül kialakított hisztéria csak arra volt jó, hogy ezzel eltereljék a figyelmet a költségvetésről folyó vitáról. Azt is mondhatnánk, a székely zászlókkal tömték be a költségvetés réseit", nyilatkozta pénteki sajtótájékoztatóján Erdei D. István, Szatmár megyei parlamenti képviselő.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy az ügy nem is most robbant ki, csak egyeseknek érdekükben állt most reaktivizálni és felfújni, hogy eltereljék a figyelmet a költségvetési vitáról.

„A székely zászlók ügyét három szempontból kell megvizsgálni", mondta Kereskényi Gábor. „Az egyik a jogi oldala. Nem egy másik ország hivatalos zászlajáról van szó, a román alkotmány pedig világosan kimondja, hogy a nemzeti és vallási kisebbségeknek jogában áll ápolni, megőrizni és megjeleníteni kultúráját, szimbólumait. Márpedig itt egy regionális szimbólumról van szó", jelentette ki a képviselő.

A politikus szerint a második szempont a politikai, „ezen a téren pedig mindenki beszélhet, amit akar". A harmadik szempont Kereskényi szerint a diplomáciai, „Németh Zsolt magyarországi államtitkár kijelentéseire pedig csak egy román államtitkárnak kellett volna válaszolnia, nem minisztereknek, mert ezzel csak még jobban felfújták az ügyet", vélte a szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: