2011-09-20 18:37:39• hírek • Samsungsport.hu

Madár világbajnokot verne

Madár csak világbajnok ellen lenne hajlandó ringbe szállni.

- Egy világbajnokot szeretnék legyőzni, vb-címmeccset bokszolnék legközelebb. December 3-i mérkőzéssel kalkulálunk, az lenne az ideális időpont - nyilatkozta Erdei Zsolt profi ökölvívó a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, ahol edzője, Klink Zoltán társaságában volt vendég.

Erdei trénere még két címmeccset mindenképpen érez a bokszolóban, ahogy fogalmazott: „még két övet látok benne, erre szeretném rávenni". Maga Erdei Zsolt még nem tudja biztosan, meddig folytatja: „mindenben benne vagyok, bár nekem már az egy öv is elég lenne. Az a kérdés, mennyire leszek motivált" - fogalmazott.

Madár elmondta: a négy szervezet világbajnokai közül Hopkins ellen szeretne leginkább bokszolni, de ez most nem fér bele a versenynaptárba. A WBO-védő Cleverly ellen akár Angliában is szívesen fellépne, de tapogatózásukból kiderült, ő nem akarja. A legvalószínűbb a Cloud, Sumenov,  Pascal-hármasból valamelyik, az első kettő jelenlegi világbajnok, Pascal pedig korábbi. „Közülük itt már a formalitások döntenek, a pénz beszél majd" - magyarázta.

Négyes minitornát, selejtezők vívását, két megelőző mérkőzést a vébé-meccs előtt Erdei Zsolt már semmiképpen nem vállalna, miként az érintett vetélytársak sem lelkesednek az ilyen ötletért.

- Nekem már nincs időm erre, egy-egy meccsre három hónap a felkészülés, másfél utána a levezetés, ez nem fér bele a terveimbe. A korom miatt is sürgetem a nagy meccset.

Ezúttal is szükség lesz amerikai felkészülésre, tengerentúli edzőtáborozásra - jelezte Erdei trénere, aki szerint ez azért is fontos, hogy az ökölvívót kiszakítsák az itthoni közegből, elzárva az érdeklődők elől, a külvilágtól.

- Ez passzol igazán Zsolt mentalitásához. Kell - mondta Klink Zoltán.

Madár jelezte, hogy egyelőre még nem mondható „túl motiváltnak" a következő címmeccs időpontjának ismerete nélkül, de azért hangulattól is függően keményen készülődik.

- Jó lenne már tudni, mikor és ki lesz az ellenfél, mert egyelőre azért edzünk, hogy ha azt mondják, tíz hét van a meccsig, akkor nem leszünk késésben. Ha viszont azt mondanák, nyolc hét múlva lesz a meccs, akkor beintenék nekik - fogalmazott, jelezve ezzel, hogy ha nem szólnak a promoterek időben, „nem fogja vásárra vinni a bőrét".

- Zsoltnak szuper a fizikuma: az előző meccse előtti formába hozással most úgy 30 százalékos erőállapotról indultunk és nagyon jól reagál a szervezete. Borzasztó jól állunk a meccsidőpont miatti huzavonák ellenére is. Az előző felkészüléskor úgy 75 százalékig jutottunk el, most elmegyünk 100-ig - fogalmazott edzője, Klink Zoltán, hozzátéve: Erdei bizonyos értelemben biológiai csoda, még a csúcson van fizikailag, s az akaratereje egészen rendkívüli. - Nagyon sok versenyzőt ismerek. Ha Madárhoz hasonló lelkierővel készülnének élversenyzőink a látványsportokban, egészen máshol járnánk.

- Minden nap edzünk, reggel keltjük egymást, aztán egész nap tréningezünk. Innen is irány a gödi Duna-part és indul a lépcsőzés. A formában tartás után elindultunk felfelé - mondta a bokszoló.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: