2017-03-08 11:23:03• hírek • Czinzel László

Erdei Lóránt lenyűgözte a főzős tehetségkutató zsűrijét

A francia Guide Michelin (angolul: Michelin Guide) egy nevezetes étterem- és szállodakalauz, amelynek Michelin-csillagnak nevezett elismerése a tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsművészet területén.

Szatmárnémetiben született, a Kölcseyben végzett, Budapesten tanult, karrierje során pedig már egy két Michelin-csillagos francia étteremben is főzött több mint három évig. Most pedig az Antena 1-en futó Game of Chefs (Chefi la cuțite) tehetségkutatóban nyűgözte le tudásával és saját receptjével a zsűrit.

Kedd este került adásba az Antena 1 román nyelvű tévéadón a Game of Chefs romániai változatának, a Chefi la cutite nevű főzős vetélkedőnek az egyik előválogatója, amelyben egy szatmári mesterszakács is feltűnt. Erdei Lóránt Facebook-oldala azóta gratulációkkal van teli, a műsorban pedig a három zsűritag - Sorin Bontea, Catalin Scarlatescu és Florin Dumitrescu - pedig egyöntetű szavazással, a vetélkedőben alkalmazott három késsel juttatták tovább.

Erdei Lóránt Szatmárnémetiben született, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban érettségizett humán szakon, majd a budapesti Dobos C. József Vendéglátó Szakképző Iskolában tanulta ki a szakácsmesterséget - majd lett rövid időn belül mesterszakács.

Karrierje elején dolgozott a szatmárnémeti Poesis étteremben, majd Nagyváradon az ő szaktudására alapozva indult a Beciul Haiducesc étterem. Főzött és konyhát vezetett Bukarestben és Németországban is, sőt, a román főváros ötcsillagos Hotel Epoc-jában egy francia séf mellett a második legfontosabb rangú szakács volt. A francia séf ajánlásával aztán a két Michlen-csillagos francia étterem, a Restaurant Les Morainières - Jongieux szakácsa lett. Jelenleg Nagyszeben közelében él és egy saját étterem megnyitását tervezi.

Visszatérve a keddi műsorhoz: Lóránt egy saját recept alapján készített ételt mutatott be. Ez egy különleges gombakrém-leves, kakukkfüves tejhabbal a tetején. A zsűri egyöntetűen továbbjutónak szavazta a fiatalembert, akit további próbák elé állítanak majd. Ezek során szurkolhatunk, hogy bejusson a műsor X-faktoros hasonlattal élve "élő showjába", a döntőbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: