2009-06-23 14:23:51• hírek • Gozner Gertrud

Megtekinthető Szatmárnémeti legújabb hídja

Június 19-én ért végett a Szatmárnémetiben megépítendő harmadik Szamoson átívelő hídra kiírt ötletterv pályázatának második fordulója.

A nyertes pályamunkát egy bukaresti cég, az Iptana Kft. készítette, a második helyen egy kolozsvári tervezői iroda, a Sodi Constructii Kft. végzett. Ilyés Gyula polgármester elmondása szerint az első terv sokkal tetszetősebb és ráadásul olcsóbban kivitelezhető, mint a második helyre szorult pályamunka.

A beadott pályázatokat egy szakértőkből álló zsűri bírálta el, amely műszaki, gazdasági és építészeti szempontból értékelte a terveket. A híd kivitelezésének költsége első becslések szerint áfa nélkül körülbelül 12 millió euróba kerülne - tudtuk meg a polgármestertől.

Ez a pénz egyelőre nem áll a város rendelkezésére, emiatt két éven belül nem kezdődhetnek el a munkálatok, mert központilag jelen pillanatban a megyei utak felújítás jelenti a prioritás a minisztérium számára, oda csoportosították át a pénzeket. A következő fázisban kell elkészüljön a tanulmány a híd kivitelezhetőségéről, ez valószínűleg csak jövőre lesz kész, utána kerül terítékre a megvalósításhoz szükséges pénzösszegek összeszedése - tette hozzá az elöljáró.

Ez egy nagyszabású beruházás mivel a híd mellet két körforgalom és négysávos útszakaszok megépítésével jár. Maga a híd hossza körülbelül 3-400 méter lesz, de a hozzátartozó utak miatt a projekt hossza eléri az egy kilométert - tudtuk meg Ilyés Gyulától. Összesen négy ötletterv érkezett a pályázatra, amiből kettőt kizártak mert nem feleltek meg a feltételeknek. Az új híd a szatmári strand környékén ívelne át a Szamoson.

Képgaléria:



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: