2019-05-06 06:28:40• hírek • Nagy Tímea

Épületté válik végre a Wolfenbüttel utcai két évtizedes betonszerkezet - exkluzív részletek

Amint már korábban kiderült, a Németi Református Egyházközség tulajdonát képező Wolfenbüttel utcai betonvázat befejezik. A munkálatok már el is elkezdődtek.

Az egyházközségnek az utolsó utáni percben sikerült kimozdítani az ügyet az ingoványból, s véghez viszik a korábban veszendőnek ítélt tervet. A Németi templom mögötti méretes telken kiöntött alap, a pillérek és a tetőszerkezet nincs kitéve többé az idő vas fogának - nekikezdtek a külső falak felhúzásához, hiszen sikerült megállapodást kötni a kivitelezővel és a partnerrel is.

 

Sipos Miklós tiszteletes szerkesztőségünkkel megosztotta az építkezés részleteit és lerántotta a leplet a partnerről, akivel bérleti szerződéses megállapodást kötöttek. Kiemelte, a telek és az ingatlan továbbra is a Németi Egyházközség tulajdonát képezi. Azt is elmesélte, hogy az építmény évről évre rosszabb állapotba került a meteorológiai viszontagságok miatt. Sürgősen kezdeni kellett valamit a helyzettel, máskülönben az enyészeté válhatott volna a több mint ezer négyzetméter hasznos területű struktúra. 

 

 

A tiszteletessel és a kivitelező csapat vezetőjével a helyszínen találkoztunk, ahol részletesen elmesélték, hogyan néz ki a terv. Az alaprajz szerint a négy szintet "open space", tehát egy légterű beosztással képzelték el, mely igény szerint alakítható az aktuális használati célnak megfelelően. A multifunkcionalitásból adódóan nincs korlátozva a felhasználási cél. A koncepció szerint minden emeleten (F+3) közösségi területként és konyhaként  egyaránt alkalmazható részleget alakítanak ki vizesblokkokkal, mosdókkal az egyik oldalon, a másik oldalon nagy, osztatlan teret hoznak létre egy-két kisebb teremmel. A modern elképzelés része az akadálymentesítés, egy tágas lift beépítése.

 

Az egyházközségnek ezzel a befektetéssel több problémája is megoldódik, hisz nem áll kihasználatlanul a telek, rajta egy beton monstrummal, mely nap mint nap rosszabb állapotnak örvend. Más részről, egy olyan korszerű ingatlannal gazdagodik a Németi Református Egyházkerület, mely sokrétű elgondolás szerint hasznosítható, területileg felosztható az alkalmazási módok között. Nem utolsó sorban pedig, eltűnik a "dzsungel" a Németi templom háta mögül, s egységes utcakép fogadja az arra járókat.

 

Sipos Miklós tiszteletes és a kivitelező csapat vezetője a helyszínen megerősítették, december 1-jén beköltözhető állapotban lesz az épület. A terület tereprendezésén is alakítanak, de a fő cél az, hogy a projekt 100%-ban megvalósuljon.

 

 

Azért is fontos a terminus betartása, mert a partnerrel kötött bérleti szerződés december 1-én lép érvénybe. 

 

Egy határozott idejű bérleti szerződés biztosítja azt, hogy a méretes centrum rögtön lakójára találjon, így esély se legyen állapotromlásra kihasználatlanság miatt. A projekt kivitelezéséhez az egyházközség tökéletes partnerre talált a holland tulajdonú TBA informatikai cégben. Schönberger Edmond, a cég képviselője elmondta, a Szatmáron több mint tíz éve jelen levő vállalat folyamatos növekedésének következő lépéseként tekintenek a megkötött szerződésre.  A jelenleg mintegy 60 főt foglalkoztató informatikai cég örömmel vesz részt egy központi elhelyezésű, korszerű, minden igényt kielégítő központ kialakitásában, ezzel járulva hozzá nem csak új munkahelyek teremtéséhez, hanem a város arculatának javitásához is.

 

Ahogy a mondás tartja: több legyet egy csapásra - praktikus és teljes egészében megtérülő befektetésbe fogott a Németi Református Egyházkerület. A beruházásnak köszönhetően esztétikus utcaképet kap a környék, eltűnik végre a bozót és a beton monstrum a Németi templom háta mögül.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: