2019-01-15 13:46:38• hírek • Szatmár.ro

Épül és szépül a Kazinczy utca: felújítják a Zárda bal épületszárnyát is

Majd’ három éve tudósított a híroldalunk a Zárda jobb szárnyának helyreállításáról. 2016 áprilisában indult útnak a nagyszabású felújítási munkálat a Kazinczy utcán. Az ingatlan másik oldalának rehabilitációja idén folytatódik.

Szatmár megyén is túlmutató jelentőségű volt a Boldog Scheffler János Központ korszerűsítése és bővülése, mely a volt Zárda épülete jobb szárnyának felújításán túl szakmai többletet, diagnosztikai-, fejlesztő- és rehabilitációs újdonságokat hozott. A „THE VELUX FOUNDATIONS”-nek köszönhetően történhetett meg mindez. A dán székhelyű alapítványnál a Boldog Scheffler János Központ 2015 során pályázott sikerrel.  A beruházás 2016-2017-es megvalósulásával a város, a megye, sőt a régió számára minden eddiginél komplexebb fejlesztő- és rehabilitációs terápiacsomagokat nyújt a központ.

 

A Zárda bal szárnyát az elmúlt csaknem húsz év alatt senki sem tatarozta. 2018 januárjában is tudósítottunk affelől, hogy a püspökség tervbe vette a beruházást, de mint minden jóra, erre is várnunk kellett. A 2019-es év azonban a változások éve! Már január első heteiben hozzáláttak a nagymértékben degradálódott épület külső és belső felújításához. Előzetes információink alapján az épületrészben modern egészségügyi intézmény kap majd helyet. Diagnosztikai és terápiás központot rendeznek be a modernizált létesítményben.

 

Megyénk egészségügyi szolgáltatásainak palettája egyre csak bővül, az infrastrukturális fejlesztésekre sem lehetünk panasszal. Remélhetőleg időben befejezik a felújítást, hogy Szatmár megye és a térség lakossága egy modern és jól felszerelt egészségügyi intézménnyel lehessen gazdagabb. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: