2019-05-15 05:25:36• hírek • Blikk.hu

Éppen harminc évvel ezelőtt fúrta meg a titkosszolgálat az Edda Művek egyik lemezborítóját

Éppen harminc évvel ezelőtt fúrta meg a titkosszolgálat az Edda Művek egyik nagylemezének borítóját. A Kádár-korszakban az állambiztonsági szervek a népszerű együttes frontemberét, Pataky Attilát (67) is megfigyelték, sőt ,megpróbálták beszervezni is. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által most közzétett bizalmas nyomozati anyagából kiderül, hogy a zenekar egyik albumának grafikája verte ki a biztosítékot.

„A Még kér a nép című lemez tervezett borítóján Pataky Attila térdel egy konzervdoboz előtt, amelyből az MSZMP volt elnöke néz ki” – áll a jelentésben. Az énekest a Blikk megkérdezte, tudott-e erről a vizsgálatról, és kellett-e a módosítani a terveken. Végül 1989-ben jelent meg Szaga van címmel, illetve a látványtervet is módosították.
 

– Nekem volt a cenzúrára egy nagyon jó trükköm, mindig beleírtam a szövegekbe egy durvább sort, ami fennakadt a rostán, azt kivették, a többihez nem nyúltak. Így volt ez a borítókkal is, beadtunk két-három tervezetet, így sikerült azt megjelentetni, amelyiket mi is szerettünk volna – árulta el lapunknak az énekes.


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: