2020-05-27 12:03:18• hírek • Bede Emőke

Építkezéseken és autószervizekben tartott ellenőrzést az ITM

A Munkaügyi Felügyelőség május 18. és 23. között átfogó ellenőrző akciót szervezett, melynek célkeresztjében ez alkalommal azon az építkezési cégek és az autójavító műhelyek álltak. Az országos szintű kontrollsorozat során a munkaviszonyokat, valamint a munkavédelmi előírások betartását ellenőrizték.

A munkaviszonyok kapcsán különösen nagy figyelmet fordítottak a munkaszerződések, a munka- és a pihenőidő, illetve a szabadságolás szabályaira, ugyanakkor annak is utánanéztek, hogy az építkezéseken dolgozó alkalmazottak megkapják-e a törvények által garantált minimálbért. A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség az egyhetes akció során 53 tematikus ellenőrzés tartott, melyek során az inspektorok összesen 31 500 lejnyi bírságot szabtak ki. Ezek közül a legnagyobbat, egy 20 ezer lejes bírságot egy feketén alkalmazó munkáltató kapta.


Ami pedig a munkavédelmi előírások betartását illeti, a felügyelőség 24 építkezést és 21 autószervizeléssel foglalkozó céget ellenőrzött. A jegyzőkönyvek véglegesítése még zajlik, azonban azt már most látni lehet, hogy számos mulasztásra bukkantak a felügyelőség munkatársai. Az esetek többségében csupán írásbeli figyelmeztetésben részesítették a cégeket, arra kötelezve őket, hogy az észlelt hibákat mielőbb javítsák ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: