2013-05-08 17:32:57• hírek • Kocsis Zoltán

Építem a jövőm! - pályaválasztási segítség egy hónapon át

Május 8-31. között egy sor olyan eseményt szervez a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, amelynek célja, hogy a pályaválasztás terén nyújtson segítséget a gyereknek, diákoknak. A megszokottaktól eltérően ugyanis most nem csak a közép-, hanem az általános iskolásokat is várják.

A szerda délután megtartott sajtótájékoztatón Mariana Roman főtanfelügyelő kifejtette, hogy az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő kampány célja, hogy a fiatalokhoz olyan információkhoz jussanak továbbtanulásuk illetve munkavállalásuk kapcsán, amelyek segítségével legjobban ki tudják aknázni saját képességeiket, fel tudják építeni saját karrierjüket.

A kampány első mozzanataként pénteken 11.00 órától a Grand Mallban a megye gimnáziumai mutatkozhatnak be az általános iskolások számára. A május 17-19. között megrendezésre kerülő Szatmári Készült termékkiállításon szintén várják a dolgozni vágyó fiatalokat a szatmári cégek - egy újabb állásbörze keretein belül mutatják be ajánlataikat. Másnap, szombaton 9.00 órától állásbörzét szerveznek már végzett illetve végzés előtt álló középiskolások számára a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az állásbörzén egyelőre tizenöt cég jelezte részvételi szándékát.

Kilenc megyei gimnázium - valahogy egyetlen magyar nyelvű szatmárnémeti középiskola sincs a listán - XI. osztályos diákjai számára műhelymunkákat szerveznek. Ezek célja, hogy megtanítsa a tanulókat, miként kell elkészíteniük egy szakmai önéletrjazot, miként kell megjelenni és viselkedni egy munkainterjún.

Mindezen események mellett a megye minden általános iskolája kap majd egy DVD-ét, amelynek segítségével a gyerekek informálódhatnak a megye gimnáziumairól - ezzel a továbbtanulási lehetőségeket igyekszik bemutatni a tanfelügyelőség. Közben, mint évről évre, idén is felmérik a végzős diákok (XII-XIII. osztályosok) továbbtanulási vagy munkavállalási opciót, szándékait. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a diákok pszichológiai felmérése. Ezek eredményeiről egy május 23-i sajtótájékoztatón számolnak be az intézmény vezetői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: