2016-04-15 13:03:33• hírek • Kocsis Zoltán

Építem a jövőm! Április 15. és május 31. között

A pályaválasztásról, a tanulmányok folytatásáról (is) szól a következő másfél hónap a diákok, iskolások számára. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség többek között műhelymunkákkal, konferenciákkal, nyílt napokkal, gimnáziumok börzéjével igyekszik segíteni a fiatalok választását.

Az „Építem a jövőm!" elnevezésű eseménysorozat április 15-én kezdődik és május 31-ig tart. Ezen periódusban a megye középiskolái nyílt napokon igyekeznek majd bemutatni szellemiségüket, körülményeiket az általános iskolásoknak és azok szüleinek. Mivel a pályaválasztást nem ajánlott az utolsó percre hagyni, már a XI. osztályos diákoknak műhelymunkákat szerveznek, melyek célja, hogy megkönnyítsék a választ a „Hogyan tovább?" kérdésre. A nyolcadikosok döntésébe a szülőket is igyekszenek bevonni - számukra találkozókat szerveznek a következő másfél hónapban. Májusban a középiskolákban bemutatják majd az ország egyetemeinek kínálatát - beleértve a belügyminisztériumi szervek (rendőrség, katonaság) képzési lehetőségeit is.

Ami a konkrét programokat illeti, április 18-22. között a Mesterségek hete elnevezésű program keretein belül a műszaki iskolákat, a szakmai képzést igyekeznek népszerűsíteni. A „PNDR (Országos Vidékfejlesztési Program) házhoz jön" elnevezésű program során a diákok cégeket látogatnak majd meg, megismerhetnek sikeres vállalkozásokat, projekteket.

A középiskolák börzéjét három helyszínen is megszervezik: április 22-én Nagykárolyban, a Károlyi kastélyban, május 20-án pedig Szatmárnémetiben, az Ankora bevásárlóközpontban, Avasfelsőfaluban pedig a polgármesteri hivatal előterében mutatkozhatnak be a líceumok, gimnáziumok.

A tervek között szerepel egy „Vállalkozó akarok lenni" elnevezésű konferencia, amelyben a Német-Román Gazdasági Egyesület a főpartner. Időpont még nincs, csak a helyszínek ismertek: egyik Szatmárnémetiben, a másik Nagykárolyban lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: