2010-02-11 11:42:55• hírek • Gozner Gertrud

Eperszedők és idegenvezetők kerestetnek

Jó hír a külföldi munkahelyet kereső szatmáriaknak, hogy a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a héten is több száz állást hirdettet meg a számukra.

Ezekre a helyekre a munkanélküliek mellett azok is jelentkezhetnek, akik a gyenge jövedelmük miatt inkább más országban próbálnának szerencsét. Romániai szezonmunkásokat keresnek többek közt dániai, norvégiai, belgiumi és németországi állásokra.

Dániában továbbra is a mezőgazdasági dolgozók a legkeresettebbek, számukra összesen 220 helyet hirdettek meg. Norvégia ezen a héten 75 állást kínál idegenvezetők részére. Belgiumba 25 kőművest, Németországba 35 szakorvost, míg Finnországba hat nyelvészt várnak.

A Megyei Munka-erők foglalkoztatási Ügynökségnél eddig körülbelül nyolcvan szatmári érdeklődőt a külföldi állások után, amelyek jövedelme ezer és háromezer euró között változik. A dániai munkákra március elsejéig lehet még jelentkezni, eper, borsó és hagymaszedésre. A jelentkező 18 év feletti kell legyen, és ha nincs mezőgazdász végzettsége, értenie kell az adott munkához.

A dán munkaadó a március elseje utáni periódusban átnézi a beérkezett életrajzokat, majd március tizedikén Ploiesti-en személyesen is találkozik a jelentkezőkkel. Akik átjutnak a válogatáson naponta 17 kilogramm gyümölcsöt vagy zöldséget kell majd leszedniük napi hat órában heti hat napon keresztül. Ezért naponta 10 és 15 euró közötti összegeket fognak kézhez kapni óránként.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: