2014-05-15 16:27:47• hírek • Szatmár.ro

Epernapokat tartanak a hétvégén Halmiban

Tizenötödik alkalommal rendeznek a hétvégén eperfesztivált Halmiban.

Szatmár megye eperfővárosában, Halmiban idén is megrendezik az Epernapokat. Ráadásul nem is akármilyen buli lesz ez, hiszen amellett, hogy a környék legnagyobb epertermesztői itt "versenyeztetik" az általuk termelt zamatos, ízletes gyümölcsöt, koncertek, focibajnokság, bográcsosfőző-verseny is lesz a két nap folyamán.

Jubileumi lesz az idei fesztivál, hiszen tizenötödik alkalommal rendezik meg a Halmi falunapjaként is emlegetett rendezvényt.

Az Epernapok szombat délben veszi kezdetét, akkor mazsorettek és fúvósok felvonulásával kerül sor az ünnepélyes megnyitóra. Két órával később, 14 órakor fogják díjazni az eperversenybe benevezett termelőket. Az első nap estéjén Mohácsi Brigitta fog fellépni, majd este 8-tól indul a szabadtéri diszkózás, ameddig a táncos kedvűek bírják. Szombaton persze lesz sok egyéb rendezvény, program a színpadon a környék tehetséges fellépőivel, vásár sörrel és miccsel, árusokkal.

Vasárnap rendezik meg a hagyományos bográcsos-főző versenyt és ezen a napon mérkőznek meg az öregfiúk is egymással fociban. Az öregfiúk kupán a házigazda halmiak mellett a dabolciak, a kisbábonyiak és a nyírestanyai fiúk öltenek majd mezt.

A színpadon 13 órakor indul majd be az élet: a helyi ovisok és iskolások lépnek majd fel, salsa-előadást tart majd a Passion4Salsa és néptáncelőadás is lesz az Egri Csodaszarvas néptáncegyüttes közreműködésével. 18 órától nagy lesz a mozgás a Vágóhíd utcában - ekkor fog fellépni, illetve inkább motor nyergébe pattanni Erdős Csaba motoros kaszkadőr.

20.30-kor lép színpadra Tóth Gabi, majd a Norh Way és a Deepcentral koncertje következik - utóbbi együttes fellépése zárja majd a jubileumi eperfesztivált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: