2014-05-21 14:59:33• hírek • Szatmár.ro

Eperkúra az egészségért!

A májusi hónap ajándéka és első számú favoritgyümölcse az eper. A gyümölcsök koronázatlan királynője, ellenállhatatlan illatával, lédús zamatával kicsiket és nagyokat egyaránt rabul ejt.

Változatosan elkészíthető és felhasználható, tisztítja a vért, ráadásul a csontokat is erősíti. A, B1, B2, B6, C, E, PP és K vitaminban, kalciumban, káliumban, folsavban, fluorban, valamint ásványi anyagokban gazdag, 89%-ban vizet, 0,8% -ban proteint, 8%-ban pedig cukrot tartalmaz.

Komplex összetételének köszönhetően tonizálja a szervezetet, ezáltal a bőrt is, ebből adódóan az öregedési folyamatot is lassítja. Ugyanakkor elősegíti a méreganyagok és a koleszterin kiürülését a szervezetből, az érett epernek pedig hashajtó hatása is van.

E-vitamin-, B komplex- és mangán összetételének köszönhetően hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, amiért fogyasztását különösen az inszomnia megelőzésére és az általános kimerültség elkerülésére ajánlják.

Mivel vasat és rezet is tartalmaz, vérszegénység ellen is fogyaszthatjuk. A benne található K vitaminnak köszönhetően hozzájárul a máj és az epe egészséges működéséhez, amiért az eperkúra a hepatitisz betegeknek is kifejezetten ajánlott.

Kúraszerű fogyasztása veseelégtelenség, reuma, alkoholmérgezés és tuberkulózis esetén is kifejti jótékony hatását.

Kevés cukortartalma és magas E-vitamintartalma miatt a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, de az ajánlott napi adag legfeljebb 300 g lehet. A nem cukorbetegeknek ajánlott 7-14 napos kúrát tartaniuk, ez idő alatt célszerű 250-500 g epret naponta, leginkább a reggeli órában fogyasztaniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: