2007-11-06 20:11:55• hírek • Szatmar.ro

Tehermentesíteni kell az utakat

tncszbkTánczos: már a jövő évben elkezdődhet a  Pete- Szatmárnémeti- Nagybánya gyorsforgalmi út.
tncszb

Polgármesterekkel tartott értekezletet Tánczos Barna, a Szállításügyi Minisztérium RMDSZ által delegált államtitkára.

Kedden 13 órától a Közigazgatási Palota nagytermében több település polgármestere gyűlt össze. Tánczos Barna államtitkár, tájékoztatta őket a megyénkre vonatkozó útépítési tervekről, beruházásokról.

Szó volt a 19-es főút, Pete- Szatmárnémeti- Nagybánya gyorsforgalmi út modernizációjáról. Az államtitkár elmondása, szerint a munkálati terveket márciusig kell elkészíteni, a kivitelezővel remélhetőleg június - július környékén létrejön a szerződés, így már jövő évben elkezdődhet a munkálat. Az észak-nyugati régiónak remélhetőleg temérdek gazdasági előnye származik az infrastrukturális fejlesztésből, hiszen az út egyenes összeköttetésben lesz a magyarországi M49-es jelű gyorsforgalmi úttal, amely a tervek szerint Csengersimánál csatlakozik majd a romániaihoz.

Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet az államtitkár, hogy népszerűsíteni kell a nemrég létesített Bukarest- Szatmár  járatokat, mert nagy  a konkurencia a régiók között. Továbbá Szatmárnémeti repülőterével kapcsolatban azt is elmondta, amint látják, hogy igény van nemzetközi járatok beindítására, intézkedéseket tesznek majd ez ügyben.

-A román és magyar kormány egy közös projektet fog elindítani, a több tíz éve nem használt falusi és megyei utakat illetően. Megpróbáljuk felújítani, és a helyi közlekedést ezeken kiszolgálni, mivel ha a határok megszűnnek, az országos és megyei utakról valamilyen módon le kell venni a terheket. - ismertette Tánczos Barna államtitkár a jövőbeni terveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: