2009-05-13 15:12:13• hírek • Parajdi Andrea

Enyhítenének a közlekedési gondokon

Komolyabb szabályzás életbeléptetését tervezi a városi tanács, annak érdekében, hogy a gázvezeték-cseréken dolgozó vállalatok minőségibb munkálatokat végezzenek . Egy olyan határozattervezetet terjesztenek elő, amely szigorúan meghatározza, hogy milyen kritériumokat kell betartani egy-egy vezetékcsere esetén.

Szatmárnémetiben nem csak a rossz minőségű aszfaltburkolatok okoznak fejfájást az autósoknak, hanem az E-On Gaz, vagy az Electrica Rt. által folytatott vezetékcserék is rendszeresen akadályozzák a forgalmat, ráadásul számtalanszor előfordul, hogy a munkálatok befejeztével sem lehet megfelelően közlekedni az érintett útszakaszon.

A városi tanács RMDSZ-es tagjai a hét folyamán abban egyeztek meg, hogy megfogalmaznak egy olyan szigorú szabályzatot, amelyet minden, a város utcáin modernizálást végző vállalatnak kötelezően be kell tartani - tájékoztatott Ilyés Gyula polgármester.

- Mint tudjuk a városban lévő villamos- és gázvezetékek rendszeresen problémákat okoznak. A biztonság megteremtése érdekében, minden régi vezetéktől meg kell szabadulnunk, és még hátra van jó néhány ilyenfajta munkálat. Szeretnénk elkerülni a folyamatos közlekedési fennakadásokat, rendezettebb képet akarunk kialakítani - magyarázta a polgármester, aki szerint egyszerűbb lenne rendet tartani, ha a gáz, vagy villanyáram-szolgáltató vállalatok nem az ország másik végén licitálnák ki a munkálatokat, és nem onnan hoznák ide a javításokat végző cégeket. Rendszerint az a példa, hogy ha reklamálni kellene egy vállalatnál, elég nehéz velük direkt kapcsolatba lépni.

A határozattervezet többek között megszabja majd, hogy tilos lesz földrakást, vagy egyéb töltelékanyagokat az utcán tárolni, előírja, hogy milyen időintervallumban lehet a vezetékcserét elvégezni, s azt is részletesen szabályozza, hogyan és milyen anyagokkal lehet majd betömni a gödröket. A szabályzatot belefoglalják az építkezési engedélybe, s amennyiben valamelyik vállalat szabálysértést végez, komoly szankciókra számíthat.

A határozattervezetről május 21-én, csütörtökön döntenek a városi tanácsosok.

Komolyabban szabályoznák a vezetékcseréket végző cégek munkálatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: