2015-02-04 16:19:28• hírek • Kocsis Zoltán

Enyhén nőtt a munkanélküliség Szatmár megyében

Januárban enyhén nőtt a munkanélküliségi ráta Szatmár megyében decemberhez képest, derül ki a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) legfrissebb jelentéséből. Ugyanakkor Szatmár megyében közel 2%-kal kisebb a munkanélküliségi ráta, mint országos viszonylatban és reálértékben is csökkent a munkanélküliek száma a tavalyi év hasonló periódusához képest.

Az AJOFM jelentése szerint Szatmár megyében január végén 4,45% volt a munkanélküliségi ráta, ami 0,15%-kal nagyobb, mint a decemberben regisztrált érték. Ez a több helyütt is tapasztalt tömeges elbocsátásoknak tudható be. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy országos szinten a munkanélküliségi ráta 6,4%, tehát közel két százalékkal magasabb, mint megyénkben.

Szintén nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy tavaly januárhoz képest 392 fővel csökkent a munkanélküliek száma.

Szatmár megyében január 31-én szám szerint 7046 fő szerepelt az AJOFM nyilvántartásában - közülük 2814 nő. A képzettségi szintet figyelembe véve a munka nélkül lévők közül 6148-an csak elemi és általános iskolai végzettséggel rendelkeznek; 673-an középiskolai vagy poszt-liceális képzésben részesültek, míg 225-en rendelkeznek felsőfokú képzettséggel.

Szatmár megyében január végén 1519 személy részesült munkanélküliségi segélyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: