2017-04-03 08:23:39• hírek • Blikk.hu

Ennyit fizetett Kanye West az ellopott Gyöngyhajú lányért az Omegának

A New York Post értesülése alapján Presser Gábor (68) két és fél millió dollárt (720 millió forintot) követelt Kanye Westtől (39), amiért az amerikai rapsztár 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból 2013-ban, a New Slaves című dalában.

– Örülök, hogy az ügy véget ért, de a zárt megállapodás miatt nem nyilatkozhatok róla – vázolta Presser az MTI közleményében, de egy informátortól megtudtuk, West végül 100 ezer dollárt (29 millió forintot) fizet. A neve elhallgatását kérő bennfentes szerint viszont ezt nem csak Presser kapta, hanem a kiadó is, a felvétel jogtulajdonosa ugyanis a Hungaroton Records. Azért pereltek, mert Presser kevésnek tartotta West első, 10 ezer dolláros (2,9 millió forintos) ajánlatát.

A 29 millió forint egyébként többfelé oszlik, ugyanis a dalnak sok szerzője van. Az összeg felét a jogtulajdonos Hungaroton Records kapta, a másik fele pedig további két részre oszlik.

Az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz – Presserhez és Adamis Annához (73) –, a másik fele pedig hét részre oszlik az előadók között.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: