2019-10-04 12:09:06• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Ennyiből él most egy átlagos család Romániában

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) pénteken közzétett statisztikái szerint egy átlagos romániai háztartás havi jövedelme 4 764 lej volt az idei második negyedévben. Az összjövedelem 85%-át, mintegy 4 049 lejt a költségek emésztik fel.


A statisztika szerint romániai háztartások havi átlagos összjövedelme egy főre vonatkoztatva 1.838 lej volt, az átlagos kiadások pedig 1.562 lejt tettek ki fejenként.

 

A forrás szerint a pénzbevételek háztartásonként átlagosan havi 4.390 lejt (személyenként havi 1.694 lejt) tettek ki, a természetbeni bevételek pedig háztartásonként havi 375 lejre (145 lej/fő) rúgtak. A háztartások legfontosabb jövedelemforrását a fizetés és egyéb kapcsolódó jövedelmek képezték (a háztartások teljes jövedelmének 68,1%-át).


Az INS szerint, leginkább a lakhely befolyásolja a szintbeli különbségeket, különösen a háztartások jövedelmi struktúráját a városi és vidéki térségek tekintetében.


A statisztikai adatok szerint egy átlagos legtöbbet élelmiszerre (34,2%), számlákra, ruházati cikkekre, adóra és társadalombiztosításra, valamint háztartási termeléshez kapcsolatos igényekre költ.


A házak vásárlására vagy építésre, a háztartási termeléshez szükséges földterület és berendezések beszerzésére, részvények vásárlására stb. fordított beruházások kis részét teszik ki a háztartások összes költségeinek, mindössze a kiadások alig 1%-át.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: