2018-08-07 09:06:49• hírek • Szatmár.ro

Ennyi volt: lezárják a Horea utcai gettó lakásait

Az utóbbi időben többször is razziáztak a Helyi Rendőrség munkatársai a Horea úton található bűntanyán, s minden alkalommal felhívták az illegális lakásfoglalók figyelmét arra, hogy hamarosan végleg ki kell költözniuk. Nos, kedden a figyelmeztetés valósággá vált, megkezdték a lakások lezárását.

Folyamatosan költöznek ki az eddigi lakosok a hírhedt Horea utca 6. szám alatti épületből. Augusztus 6-án Doina Feher alpolgármester jelenlétében a Szociális Közszolgálatok Osztály (SPAS), a Vagyonkezelő és Nyilvántartó Iroda, valamint a Helyi Rendőrség munkatársai ellenőrizték a dolgok jelenlegi állását, illetve tájékoztatták a még ott lakókat, hogy minél hamarabb el kell hagyniuk a lakásokat, ellenkező esetben kilakoltatják őket.


„Lépésről lépésre haladunk előre annak érdekében, hogy a városközpont legnagyobb bűnfészkét megszüntessük. A már kiürített lakások ajtóit lepecsételtük, a többi lakót pedig felszólítottuk a távozásra, ellenkező esetben a kilakoltatás vár rájuk. Órási kihívás ez számunkra, hiszen a Tűzoltótorony és környéke a város egyik legkedveltebb kikapcsolódási övezetévé válhat, ha végrehajtjuk az elképzeléseinket. Európai Uniós forrásokból szeretnénk fedezni a rendbetételéhez szükséges pénzösszeget, és reméljük, hogy a Horea utcai gettó hamarosan már csak egy rossz emlék lesz a szatmáriak számára.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.


A kiköltöztetett lakókat a polgármesteri hivatal Vagyonkezelő és Nyilvántartó Irodája a rendelkezésére álló szociális lakásokban helyezi majd el, a Toamnei, Zefirului, Tărnavei és Timişului utcákban, a most felújított Ostrovului utcai bérlakásokba egyetlen lakos sem költözik a Horea utcából. Csak azok kaphatnak szociális lakást, akiknek nincs tartozásuk az önkormányzat és egyébb szolgáltatók felé, munkahelyük van, és semmilyen törvénytelenséget nem követtek el abban az időszakban, amíg a Horea utca 6. szám alatt laktak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: