2020-07-21 13:40:45• hírek • Bede Emőke

Ennél több közlekedési bűncselekményt egyszerre aligha lehetett volna elkövetni

Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Július 20-án, 5 óra 50 perc környékén arról értesítették a közlekedési osztály munkatársait, hogy könnyebb személyi sérüléssel járó baleset történt Gombáspuszta területén.

A helyszíni vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy egy, a 19-es országúton haladó személyautó egy szabálytalan előzés miatt oldalról beleütközött egy másik, ugyanabba a menetirányba tartó kocsiba, melyet egy 46 éves, kányaházi sofőr vezetett. Ennek következtében egy 11 és egy 17 éves kiskorú is könnyebb sérüléseket szenvedett. A kányaházi férfit a baleset helyszínére kiérkező rendőrök alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye negatív lett. Természetesen a hatóságiak szerették volna a balesetért felelős autóvezetőt is megfújatni, viszont az az incidens után azonnal elszelelt a helyszínről anélkül, hogy értesítette volna az illetékes szerveket.


Néhány órával később, 11 óra környékén azonban a szatmári és az avasfelsőfalui rendőrnek sikerült azonosítaniuk a vétkes sofőrt, egy 25 éves, ráksai férfit, akiről kiderült, vezetői engedéllyel egyetlen kategóriában sem rendelkezik. Mi több, noha már több óra eltelt a hajnali baleset óta, az alkoholszondás vizsgálat is pozitív eredményt hozott. A készülék kijelzőjén nem kevesebb mint 0,45 mg/l érték jelent meg, ennek megfelelően a fiatalembert kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjét is megállapítsák.


A rendőrség gondatlandágból elkövetett testi sértés, baleset helyszínének elhagyása, vezetői engedély nélküli, illetve alkoholos befolyásoltság alatti vezetés miatt indított büntetőjogi eljárást a fiatalember ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: