2014-05-19 11:48:06• hírek • Szatmár.ro

Engedjük be Istent az életünkbe!

Az Erdődi Esperesség Napját tartották a szatmárnémeti Szentlélek plébánián.

Krasznabéltekről, Szakaszról, Gyöngyről és Erdődről is érkeztek zarándokok a szatmárnémeti Szentlélek templomba vasárnap, az Erdődi Esperesség Napjára.

A különböző közösségeknek találkozási lehetőséget nyújtó egész napos rendezvényt délelőtt tizenegy órától közös szentmisével nyitották meg, melyet jelenlevő paptársaival Ft. Harsányi László esperes celebrált. Szentbeszédében korunk hitkrízisére mutatott, mely Nyugat-Európa után a Közép- és Kelet-európai országokban is egyre jellemzőbb. Ennek okait vizsgálva első sorban az emberek elzárkózását említette, akik nem engedik be otthonaikba, életükbe, családjukba Istent, és csak a tragédiák láttán fordulnak kérdőn felé. A másik okként a hedonizmust emelte ki, az emberek önző önmagukkal törődését.

„De mindezek ellenére, a mai evangéliumban Jézus azt mondja nekünk, ne nyugtalankodjunk, higgyünk neki. Az igazságtalanságok láttán ne csüggedjünk, mert azoknak az embereknek, akik hisznek Istenben, akik az Ő útján járnak, felveszik a keresztet minden nap és követik Őt, meglesz a jutalmuk. Jézus azt mondja nekünk, amit a tanítványoknak is mondott, hogy Atyja házában sok hely van. Bármi nehézség is lesz az életünkben, bármennyit is kell szenvednünk hitünkért, ne nyugtalankodjunk, mert Jézus itt van velünk. Ő megígérte az üdvösséget, és ha Őt követjük azon az úton, amit megmutatott nekünk - nem a hitetlenség útját, nem azt az utat, amit a világ kínál nekünk -, akkor eljutunk oda, ahova minden keresztény ember szeretne."

A szentmise után a helyiek és zarándokok közös szeretetvendégségen vettek részt, feldolgozták a hitmélyítő találkozók negyedik témáját, majd délután három órától közös májusi ájtatosságot végeztek.

Esperességi nap Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: