2014-07-16 16:07:03• hírek • Kocsis Zoltán

Engedély nélkül az apai, józsefházai és muzsdalyi strand

Szatmár megye hagyományosan legkedveltebb strandjai közé tartozik az apai és a muzsdalyi - csakhogy jelen pillanatban egyiknek sincs működési engedélye, mivel nem felelnek meg az előírásoknak. Ezt szerdán Dorina Dragos Guran, a Közegészségügyi Igazgatóság vezetője jelentette ki a prefektusi kollégium havonta megrendezésre kerülő ülésén.

Az intézmény szakemberei rendszeresen végeznek fizikai, kémiai és mikro-bakteriális vizsgálatokat Szatmár megye valamennyi strandján és azok medencéiben. Ezek alapján elmondható, hogy a felhasznált víz eredeti formájában mindig megfelel az előírásoknak, a fürdőzések végeztével azonban állapota 80%-osra esik vissza.

Ennek ellenére, emelte ki Guran, idén egyetlen olyan megbetegedést sem regisztráltak, amit bizonyíthatóan valamely strand vize okozott volna.

Nincs gond az apai, józsefházai és a muzsdalyi strandok vízével sem. Ami miatt nincs működési engedélyük, az a felszereltség hiányosságaival magyarázható. Egyik helyen sem dolgozik vízi mentő, nincs kialakított elsősegély-nyújtási pont és hiányoznak a törvényben előírt bóják is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: