2017-11-08 11:27:41• hírek • Szatmár.ro

Energiahatékonyság és új üzleti kapcsolatok

November 7-én Energiahatékony megoldások az iparban és az épületgépészetben címmel tartottak konferenciát a szatmárnémeti Select étteremben.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház szatmárnémeti regionális irodája, a Kisiparosok Kamarája Egyesület, az Észak-Nyugati Német-Román Gazdasági Egyesület, a Zepher Energiahatékony Cluster és a Kárpátia Román-Magyar Kereskedőkamara 2017. november 7-én szervezte meg a szatmárnémeti Select étteremben az Energiahatékony megoldások az iparban és az épületgépészetben című konferenciát és B2B találkozót.

Az esemény remek alkalom volt arra, hogy a résztvevők a konferencia témájában új információkkal gazdagodjanak, ám lehetőség adódott új partneri és üzleti kapcsolatok kialakítására, tapasztalatcserére is.

A konferenciát Veres Norbert, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szatmárnémeti regionális irodájának irodavezetője nyitotta meg, bemutatva a Magyar Nemzeti Kereskedőház hálózatot, annak célkitűzéseit és tevékenységét.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke méltatta a kezdeményezést, mondván, hogy Szatmár megye gazdag a geotermális energiában, amit jó lenne minél hatékonyabban kihasználni. Megjegyezte továbbá, hogy nap mint nap egy olyan épületben dolgozik – a Közigazgatási Palotában - amely a megye legnagyobb energiapazarlója. Természetesen dolgoznak azon, hogy ez megváltozzon.

Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser a maga és a sürgős teendői miatt az eseménytől távol maradó Kereskényi Gábor polgármester nevében is üdvözölte a rendezvényt és támogatásáról biztosította a szervezőket.

Márkos Tibor a Technosam Kft. ügyvezető igazgatója, a Kisiparosok Kamarája Egyesület és az Észak-Nyugati Német-Román Gazdasági Egyesület alelnöke a gyakorlati megoldásokat mutatta be az energiatakarékosság ipari alkalmazása kapcsán.

Jurca Constantin Zepher Energiahatékony Cluster képviseletében a passzívház technológiáról beszélt, összehasonlítva a felújított, valamint szigetelt épületeket és a passzívházakat. Beszélt a utóbbiak tervezési folytamatairól is, konkrét példákat mutatott be a Nagyváradon felépített passzívházakról. A felszólalók sorában őt Gergely Krisztián követte. Az OTP Consulting Romania céget képviselő menedzser a jelenlegi és a várható finaszírozási lehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket.

Az eseményen nagy számban vettek részt Szatmár megyei és Máramaros megyei építészmérnökök, építkezéssel, hűtés-fűtéstechnológiával foglakozó cégek, jelen volt az OTP Bank, konzultációs vállalkozások és számos olyan cég, melyek érdekeltek a saját energiafogyasztásuk csökkentésében. A felsoroltak mellett több magyarországi cég is részt vett a konferencián, melyek ezeken a területeken működnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: