2006-10-29 02:20:14• hírek • Szatmár.ro

Tüzelőanyag-cellás coupé-cabrió

 A Peugeot 207-es CC változata szép és környezetbarát is egyben.
A 207 limuzin bevezetésével a Peugeot szakemberei számára természetes volt az új modell CC változatának megalkotása.

A 207 EPURE tanulmányautón keresztül a márka részben egy kézzelfogható, jövőbeli modellt kíván előrevetíteni. Személyisége mégis kettős. Ez a kétarcú stílusterv, amely kupé és kabrió formát is képes ölteni, egyúttal a tüzelőanyag-cella alkalmazását illusztráló kísérleti jármű.

A karosszéria - fehér gyöngyház - árnyalata egyrészt hangsúlyozza a tanulmányautó letisztult formáit, másrészt a karosszéria mögött rejtőző technika környezetvédelmi jellegét, az autó tisztaságát jelképezi. A szoborszerűen megmunkált alsó rész szintén hozzájárul az autó egyediségéhez. A sajátos Pitlane alumínium keréktárcsák tovább erősítik az úttal eggyé váló jármű benyomását. Az utasteret krómozott vonal futja körül, magában foglalva egy egyedi stíluselemet.
A belső térben folytatódik a külsőben jelzett letisztultság. A 207-ből átvett, tiszta és lágy vonalú műszerfal teljes felületét fehér bőr borítja, akárcsak az utastér nagy részét. A fehérre fényezett konzol és a krómbetétek tovább fokozzák a műszerfal modern és műszaki jellegét. Az abszintzöld árnyalatok, amelyek a jármű padlóját is díszítik, finoman visszaköszönnek itt-ott az utastérben.

A tüzelőanyag-cella működéséhez hidrogénre és oxigénre van szükség. Az oxigén a legevőből nyerhető. A hidrogént az autóban elhelyezett öt palack biztosítja. A palackok a jármű csomagtartójának aljában kaptak helyet, tömegük együttesen 3 kg, 700 bar nyomáson sűrített hidrogént tartalmaznak. Ez az elhelyezés többszörösen is előnyös: hátul is ki lehet alakítani két ülést, zavartalanul működhet az összecsukható tető és a csomagtartó egy része használható, amikor az autó kupé pozícióban van.

A két elem találkozása elektrokémiai reakciót indít be, amely az elektronok és protonok elmozdulását eredményezi, ez pedig azonnali hő-, víz- és főleg áramtermeléshez vezet. Az elektromos motor használatának köszönhetően a 207 EPURE csak mozgás közben fogyaszt energiát, míg a lassítási szakaszban visszanyeri az energiát. Másik nagy előnye a csendes működés.
Ezeknek a tüzelőanyagcella-megoldásoknak köszönhetően a 207 EPURE kísérleti modell jelentős hatótávot (körülbelül 350 km) képes elérni, miközben kellemes teljesítményszintet nyújt, legnagyobb sebessége pedig 130 km/h.

Ez a jövőbe mutató 207 vigyáz a levegő tisztaságára, hiszen csak vizet bocsát ki. Remekül alkalmazkodik a városi és elővárosi használathoz... A ma még ismeretlen, tiszta, és egyre erősebb érzések átélésére tervezték.
 
peugeot.hu 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: