2009-07-25 20:58:36• hírek • Szatmár.ro

Energiadús zenei programok

A már megszokott 1. napi pörgés és forróság uralkodott pénteken a CokeLive Félszigeten. A résztvevőszámot ezúttal is megdobta a hétvégi hangulat, tegnap ugyanis csaknem 14.000-en lépték át a rendezvény kapuját és hajnalig tartó bulin tombolt szinte megállás nélkül. Kétségkívül az első nap legnagyobb szenzációját a holland Tiësto koncertje jelentette. 

A péntek este 22 órától kezdődő Tiësto koncerten a holland lemezlovas minden mozdulatát hangos üdvrivalgás követte. A rajongótábor az első pillanattól egy hullámhosszon mozgott kedvencével, és már a nagy slágerek elhangzása előtt olyan, kölcsönös kommunikációra alapuló kapcsolat alakult ki a dj és a bulizók között, amelynek alapelemei egyik részről a kiváló trance-hangzás, másrészről pedig a lemezlovas nevének skandálása képezte. A világhírű dj természetesen nem csak saját trackjeit pörgette, hanem olyan váratlan remixekkel is előrukkolt, mint a Red Hot Chili Peppers, a the Killers és a Kings of Leon slágereinek átértelmezése. 

Természetesen a Coca-Cola Main Stage többi fellépője is nagyszerű produkcióval rukkolt elő: a Vama bátor kezdése után a Neo terelte az elektronikus műfajok irányába a műsort, majd az osztrák Observer melegített be - meglehetősen sikeresen - az est sztárja előtt. 

A Coke Terrace programját tegnap is a változatosság jellemezte: a Kaukázus nonkonformista zenészei méltó kezdést biztosítottak ehhez, Pavel Stratan egymagában is képes volt tovább fokozni a hangulatot, majd a Sarmalele Reci a hazai, az osztrák !DelaDap pedig a tág értelemben vett balkáni zene és a jazz -rock illetve elektronika határvonalait feszegette. A legnagyobb buli azonban a londoni éjszakák két hőse, Layo&Bushwacka! szettjén volt, amelybe a  Tiësto-rajoingók is nagy számban kapcsolódtak be. 

A Freedom Arénában a nagyszínpad programzárása után alakult ki az igazi partihangulat, Chris Liebing, the Advent, illetve a Hyperspace Night két magyar fellépője, Hot X és Igor Do'urden pedig azonnal meggyőzték a sátorba látogatókat, hogy érdemes hajnalig velük maradni. 

Az Ursus Party Tent valóban partihelyszínné változott péntek estére: a Magashegyi Underground és a Balkan Fanatik is energikus fellépéseiről híres, és tegnap sem volt ez másként. A Lobenwein-Fülöp dj-szett pedig a szigetes rendezvények elmaradhatatlan tartozéka, és ez önmagáért beszél, akárcsak a zenéjükre bulizó közönség arcán a mosoly.

Péntek délután óta megtekinthető a CokeLive Félszigeten (a go-kart pályával szemben található sátorban) Titi Aur többszörös országos ralibajnok versenyautója. Ugyanitt a ralikedvelők információkat kaptak az autóversenyző által nyitott pilótaiskoláról. Titi Aur ma 15 órától bemutatót tart a marosvásárhelyi Sportcsarnok előtti téren. 

A CokeLive Félszigeten tölti szombati napját Kelemen Hunor. Az RMDSZ államelnök-jelöltje délelőtt érkezett a rendezvényre és számos fiatalos programba bekapcsolódik a nap folyamán: versenyezett a go-kart pályán, 15 órától a sokszoros ralibajnok, Titi Aur bemutatóján vesz részt, majd 15:30 órától Mire jó az elnökjelölt? címmel rendhagyó beszélgetést tart a MIÉRT sátorban, amit sajtóbeszélgetés követ. Nem marad el ezúttal sem a már hagyománnyá vált RMDSZ-MIÉRT focimeccs, amelyre 19 órától a Víkend-telepi műfüves pályán kerül sor. Az est folyamán a MIÉRT KIKAPCS Sátorban, illetve a Kispál és a Borz koncerten találkozhatnak az érdeklődők az RMDSZ államfő-jelöltjével. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: