2020-02-03 15:24:46• hírek • refszatmar.eu

Energiabomba Szigetlanka imahetén

Reményt, békét adó és szeretetteljes imahéten vannak túl a szigetlankaiak. A viharokra felkészítő, abban nyugalmat és erőt adó igehirdetések mellett színes, változatos programok várták a gyülekezetet.

Január 26. és február 2. között a tisztviselő telepen található református templomban ökumenikus imahetet tartottak. Az üzenet Málta szigetéről érkezett mintegy kétezer éves távlatból, de aktuálisan az Apostolok cselekedeteiről szóló könyv 27. és 28. részei alapján. Belső és külső viharok ma is vannak, a remény elvesztése sok esetben életérzésünk. Isten nemcsak tanácsot, hanem erőt is ad ilyen helyzetben az evangélium által. A biztatást a viharos helyzetben benne levő Pál adja tovább. Meg is érkezett a 276 utas a szigetre, és a gyülekezet is SZIGET-LANKÁRA. A megmenekülés szigetén vendégszeretet várta Pálékat, és újabb csodahalmaz. Itt is mar a kígyó, az emberek véleménye által, de le lehet azt rázni a tűzbe és jöhet a gyógyulás.



 

A kezdő istentiszteleten Rácz Ervin szervező és házigazda lelkipásztor biztatott, Csiszér László és zenekara pedig felejthetetlen koncerttel vezetett a dicsőítésben. Hétfőn Kovács Zsuzsanna pusztadaróci református lelkipásztornő érkezett. Taraczközi Ferenc beregszászi lelkipásztor prédikációja előtt bizonyságtételt is hallhatott a gyülekezet. A testvérgyülekezeti kapcsolat kezdeményezése is megtörtént a kárpátaljaiakkal, folytatása következik. Szerdán Nagyszalontáról érkezett Mikló István Boldizsár egyházkerületi katekétikai előadó tanácsos. Csütörtökön az ökumenikus kapcsolatok erősitéseként Román János római katolikus plébános érkezett. Pénteken Dobai Zoltán ákosi-, szombaton pedig Kiss József szatmárpálfalvai lelkipásztor hirdetett Igét, mindketten főjegyzők a maguk egyházmegyéjében. Vasárnap Tolnai János patóházai lelkipásztor és a felesége Tolnai Zelma által vezényelt kórusa zárta a hetet.



A házigazda gyülekezet is aktivizálta magát a héten. A vendégszeretet gyakorlása mellett lelkes szolgálatok is hangzodtak. Reményik Sándor 130 évvel ezelőtt született költőnk versei közül egy nagy csokorra valót kapott egy héten át mindaz, aki rész vett az alkalmakon. A versek nemcsak a fülnek, a szívnek is hatottak. A helyi gyülekezet énekkara nemcsak énekelt, hanem tanította is az énekeket. Az ifjak tanulságos jeleneteket adtak elő, énekeltek és az alkalmak végén imádságban vezették a gyülekezetet. Egy kicsit más felállásban, de ez alkalommal is énekelt a Lanka Duó, de egy új zenekar az Ifjú Lanka Duó is bontogatta szárnyait. A gyermekek mutogatós énekei pedig örömöt vittek a szívekbe.



Mind a nyolc alkalommal, vasárnaptól vasárnapig, szép számba jelentek meg a hívek, más egyházközségekből és más felekezetekből is. Ugyanakkor mindegyik alkalmat, Szabó Tamás presbiternek köszönhetően, a legnagyobb közösségi oldalon is lehetett követni. Tették is ezt napjában többezren a világ különböző részeiről. Sok tekintetben adott reményt a szigetlankaiaknak az ökumenikus imahét. És erőt, mert forrásai Istenben vannak, mert hiszik, egyszer együtt a mennyben a végtelenségig gyakorolhatják a teljes egységet.


További képekért és videófelvételekért keresd fel a refszatmar.eu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: