2011-10-21 12:52:07• hírek • Póti Orsolya

Emlékünnep a reformáció 494. évfordulójára

Secco - A szeccóképek kevésbé időtállóak a freskónál, könnyebben leporlad. Színei fénytelenek, pasztellszerűek, hamvasak. A secco kötőanyagának rögzítő erejét a levegő magas páratartalma és a hőmérséklet gyakori változása csökkenti. A XIX. században Magyarországon főként Lotz Károly művelte.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium október 28-án emlékünnepet szervez a reformáció 494. évfordulójának tiszteletére. Ez alkalomból a gimnáziumban idén is változatos programok zajlanak.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium tanárai és diákjai minden évben programokat szerveznek a reformáció tiszteletére. Az emlékünnep idén sem marad el.

A rendezvény október 28-án, pénteken reggel 8 óra 30 perctől Huszár László Zsolt színérváraljai lelkész igehirdetésével veszi kezdetét. Az ünnepi istentiszteletet követően 11 óra 30 percig az V. és VI. osztályos tanulók kézműves foglalkozáson vesznek részt, amelynek keretében elkészítik a Kálvin-maszkot, és egy kiállítást rendeznek be az októberi rajzórákon készített munkákból. Ugyanezt a kiállítást a VII. és VIII. osztályos tanulók is megrendezik.

A kilencedikes diákok Luther Márton 95 Tételének elkészítésén és kifüggesztésén dolgoznak, közben az osztályok felváltva megismerhetik az iskola történetét és a tanácsterem seccoit. A tanácsterem bemutatását és az iskola történetének bemutatását a helyszínen Bara Csaba műépítész vezeti.

Amíg a kilencedikesek az iskola történetével ismerkednek, addig a három X. és XI. osztály kreatív egyháztörténelmi vetélkedőn vesz részt a reformáció témában. A csapatok izgalmas próbák során mutathatják meg ügyességüket. A tizenkettedikesek „A reformáció képekben és dokumentumokban" című kiállításon és egy power-pointos bemutatón dolgoznak, amit az egyes osztályok felváltva 12 óráig tekinthetnek meg.

A programsorozat sportvetélkedővel zárul: 12 órától az udvaron, a tornateremben és az osztálytermekben kerül sor izgalmas versenyekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: