2012-09-12 10:33:28• hírek • Szatmár.ro

Emléktábla őrzi nevüket

Vasárnap leplezik le azt az emléktáblát, amely az 1944. szeptember 16-i bombázás során, a Püspökség óvóhelyén életüket vesztett személyek nevét őrzi.

Az 1944-es bombázásokról, valamint a Püspöki Palota óvóhelyén életüket vesztett személyekről emlékeznek meg vasárnap, szeptember 16-án a Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében megvalósuló rendezvényen.

A Székesegyházban, tizenegy órától bemutatásra kerülő ünnepi szentmisét követően, a Püspöki Palota bejáratánál kezdődik tizenkét órától a megemlékezés, melynek keretében leleplezik, és Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök megáldja az áldozatok nevét tartalmazó emléktáblát. Még szintén a bejáratnál ismertetik a bombázások körülményeit, majd a díszteremben megnyitják a kiállítást, amely fotóanyagok által eleveníti fel a tragédiát, és emlékezik meg az elhunytakról.

Megvásárolható lesz ugyanakkor az a könyv, ami ez alkalomra készült el, és a bombázást átélők visszaemlékezéseit, valamint az esemény részleteit feltáró írásokat tartalmaz. A most megnyíló kiállítás október 30-áig látogatható, hétköznap, a Püspökség hivatali ideje alatt - reggel nyolctól délután négy óráig.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: