2011-03-14 15:44:11• hírek • Póti Orsolya

Emléktábla avatás lesz a Filharmóniában

Emléktáblát állítanak Alexandru Munteanu, a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia egykori állandó karmesterének tiszteletére. Az emléktábla-avatást szimfonikus koncert követi.

Az intézmény egykori karmesterének, Alexandru Munteanunak állít emléktáblát a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia, melynek leleplezésére március 17-én, 18 órakor kerül sor. A Radu Ciobanu szobrászművész által készített emléktáblát a filharmónia halljában lévő díszoszlopok egyikére helyezik.

Alexandru Munteanu (1929-2006) harminc éven át volt a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia állandó karmestere. Munkássága során nagy változást hozott a szatmári zenekar életébe, hiszen rengeteg szimfonikus művet válogatott és vitt a közönség elé hazai és külföldi zeneszerzőktől egyaránt. Munteanu időszakában a szatmári filharmonikusok a megye minden vidéki központjába eljutottak.

Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója elmondta, az első emléktábla-avatást több is követi majd, ugyanis idővel az intézmény minden olyan munkatársát tábla illeti, aki munkásságával komolyan képviselte a szatmári zenei kultúrát.

A leleplezést szimfonikus emlékkoncert követi a már megszokott időpontban, 18 óra 30 perctől. A koncerten vezényel Franz Lamprecht, a filharmónia jelenlegi állandó karmestere. Elhangzanak közismert Rossini, Lehár, Dvořák, Csajkovszkij, Shostakovich és Elgar darabok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: